Σε μη κερδοσκοπική εταιρεία αναθέτει «Γεύματα Άρτου» ο Δήμος

Την έναρξη της συνεργασίας του με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Άρτος και Αγάπη» ανακοίνωσε ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση θα ξεκινήσουν οι δράσεις «Γεύματα Άρτου και Αγάπης»  και «Μοιραζόμαστε Άρτο» που αφορούν «την ενσωμάτωση και εκπαίδευση οικογενειών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και αρχικά θα απευθυνθεί σε συνολικό αριθμό 80 ατόμων (20 οικογένειες)».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση η ΑΜΚΕ προτείνει «νέους τρόπους προσέγγισης» (;) του φαινομένου της φτώχειας, αφού «Έρευνες έχουν δείξει πως η παθητική λήψη βοήθειας των οικογενειών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας ενισχύει την έλλειψη κινήτρων και αποδυναμώνει την αυτοπεποίθησή τους».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση:

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Χρήστο Γρετζελιά, «Είναι ξεκάθαρη η ανάγκη νέων προσεγγίσεων σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όσο αυτό της ενσωμάτωσης και εκπαίδευσης των ωφελούμενων του Δήμου μας. Μία τέτοια συνεργασία για εμάς αποτελεί το εφαλτήριο βήμα για την δημιουργία μιας ενεργής και υγιούς κοινωνίας. Αναγνωρίζοντας ότι διανύουμε μία νέα εποχή οφείλουμε να στοχεύουμε στην δημιουργία νέων προοπτικών για τους ανθρώπους μας. Είμαστε σίγουροι πως και εκείνοι, όπως και εμείς, θα αγκαλιάσουν με την ίδια όμορφη διάθεση μία τόσο αισιόδοξη και μελετημένη δράση». 

Η ΑΜΚΕ «Άρτος και Αγάπη» από το 2016 έχει δημιουργήσει πρωτοποριακές δράσεις στην Αθήνα / Αττική με στόχο της την ενεργοποίηση, ενσωμάτωση και εκπαίδευση ωφελούμενων κάθε ηλικίας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Ενδυναμώνοντας τις σχέσεις με την τοπική κοινότητα και αυξάνοντας παράλληλα την ορατότητα του φαινομένου έλλειψης αυτοπεποίθησης και παθητικής στάσης ζωής, εντάσσει ενεργά τους ωφελούμενους και τις οικογένειές τους σε δομημένες, αλληλοσυμπληρωματικές δράσεις, συμβάλλει σταδιακά στην ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης και δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο κοινωνικής προστασίας και ενδυνάμωσης. Η οργάνωση έχει βραβευτεί με χάλκινο βραβείο στο 2ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού (2017), με τιμητικό βραβείο για την κοινωνική προσφορά στα Estia Awards 2017 και με χάλκινο βραβείο στο 3ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού (2018). 

Για περισσότερες πληροφορίες της ΑΜΚΕ «Άρτος και Αγάπη» επισκεφτείτε την σελίδα της http://www.artoskaiagapi.gr . 

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *