Τα πράγματα δεν είναι όπως εσείς τα παρουσιάζετε κύριοι της δημοτικής αρχής

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν λίγο η δημοτική παράταξη Δύναμη πολιτών, απαντώντας στο δελτίο τύπου που εξεδόθη πριν λίγο από το Δήμο:

Θα περιμέναμε σήμερα από τη δημοτική αρχή και τον κ. Βούρο μία συγνώμη απέναντι στους εργαζόμενους του προγράμματος «Εστία» για την απόφαση να μην ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, που λήγουν σε μία εβδομάδα. Αντίθετα, σε ανακοίνωση που κυκλοφόρησε ο Δήμος πριν λίγο, συσκοτίζεται σκόπιμα η πραγματικότητα με ανακρίβειες, παραλείψεις και χαρακτηρισμούς. Η πραγματικότητα όμως, δυστυχώς γι’ αυτούς, είναι διαφορετική. Η ανακοίνωση αναφέρει αναληθώς ότι η τωρινή διοίκηση πράττει ακριβώς ό, τι έπραξε και η προηγούμενη, όσον αφορά στη διαδικασία ανανέωσης των συμβάσεων. Αποκρύπτει όμως δύο σημαντικές «λεπτομέρειες»:

 α. ότι με βάση τη σύμβαση που υπέγραψε η Κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, το 2017 και το 2018 δεν επιτρεπόταν η ανανέωση των συμβάσεων. Αντίθετα, η προηγούμενη δημοτική αρχή, τηρώντας τις δεσμεύσεις της και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, στη σύμβαση που υπεγράφη για το 2019 εξασφάλισε για πρώτη φορά τη δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων του προσωπικού, ώστε να μη διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία του προγράμματος. β. Επειδή ακριβώς το 2017 και το 2018 η Κοινωφελής επιχείρηση ήταν υποχρεωμένη εκ της σύμβασης να προκηρύξει τις θέσεις, αυτό έγινε, χωρίς να απολυθούν εργαζόμενοι. Αντίθετα, μαζί με την ανάπτυξη του προγράμματος, προστέθηκε επιπλέον προσωπικό, με την τελευταία πρόσληψη μάλιστα να έγινε πριν από δύο μήνες. Επομένως, αυτό που κάνει η δημοτική αρχή ουδεμία σχέση δεν έχει με αυτό που έκανε και σχεδίαζε να κάνει η δημοτική αρχή της Δύναμης πολιτών.

Επί της ουσίας επομένως, ακριβώς πριν από δύο μήνες στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 23/10, η δημοτική αρχή ψήφισε την 223/2019 ομόφωνη απόφαση, σύμφωνα με την οποία ο Δήμος ζητά προσλήψεις προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Είναι ο ίδιος ο δήμαρχος και στελέχη της διοίκησης, που στις συναντήσεις τους με τους εργαζομένους του προγράμματος και με το Σωματείο εργαζομένων του Δήμου, τους διαβεβαίωναν ότι θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους. Μήπως το Σωματείο και οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Εστία» είναι και αυτοί ψεύτες; Τελικά, τι συνέβη και χθες το βράδυ, παρότι οι εκπρόσωποί της δημοτικής αρχής στην Κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου δήλωναν κάθε τρεις και λίγο «ανενημέρωτοι», πάρθηκε η απόφαση τερματισμού όλων των συμβάσεων, πλην των διερμηνέων;

Τέλος, αντιπαρερχόμενοι τους χαρακτηρισμούς, καλούμε τη δημοτική αρχή έστω και την ύστατη ώρα, να ανακαλέσει την απόφασή της και να προχωρήσει στην ανανέωση των συμβάσεων. Να μην παίξει ούτε με την τύχη του προγράμματος, ούτε με τις ζωές των προσφύγων που διαμένουν στην πόλη, ούτε και των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση, θα τη στιγματίσει πολιτικά και ηθικά για όλο το διάστημα της θητεία της.

 Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *