Παρατηρητήριο για τον Ποδονίφτη και το περιβάλλον

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα την Κλιματική κρίση και το φυσικό περιβάλλον στην πόλη μας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Νέας Φιλαδέλφειας. Διοργανωτές η Λαϊκή Συνέλευση ΝΦ-ΝΧ και το Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Ιατρείο ΝΦ-ΝΧ. Στην κλιματική κρίση και τις συνέπειες στην κοινωνία αναφέρθηκαν οι ομιλητές, ο Λεωνίδας Βατικιώτης, οικονομολόγος – δημοσιογράφος και η Μέλπω Λεκατσά, φαρμακοποιός από το κοινωνικό ιατρείο ΝΦ-ΝΧ.

Η σημαντική απόφαση του ΣτΕ που απέρριψε το έργο εγκιβωτισμού του Ποδονίφτη κυριάρχησε στη συζήτηση. Ο βιολόγος – περιβαλλοντολόγος Μαρτίνος Γκαίτλιχ παρουσίασε σημαντικές εικόνες από την φυσική ζωή που κρύβει ο Ποδονίφτης, ενώ η αρχιτεκτόνισσα Νατάσα Παπαδέδε αναφέρθηκε στα ανοικτά θέματα που υπάρχουν για το άλσος από το Ρυθμιστικό.

Η συζήτηση κατέληξε στη συγκρότηση ενός Παρατηρητηρίου για τον Ποδονίφτη και όλο τον περιβάλλοντα χώρο, με στόχο την συνεχή επαγρύπνηση, για ζητήματα ρύπανσης, αυθαίρετης δόμησης, αλλά και για τυχόν νεά σχέδια τσιμεντοποίησης.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *