Ακυρώθηκε το «έκτακτο» Δημοτικό Συμβούλιο νωρίς τα ξημερώματα!!!

Η δημοτική αρχή Βούρου, Γρετζελιά, Κωνσταντινίδη και Κοπελούσου βρέθηκε σήμερα, νωρίς το πρωί, μπροστά σε μία δυσάρεστη έκπληξη, βλέποντας τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης να αποχωρούν πριν την έναρξη της συνεδρίασης και το έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο να οδηγείται σε ακύρωση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Αφού ολοκληρώθηκε σήμερα νωρίς το πρωί και το τρίτο επεισόδιο της συνεδρίασης ενός Δημοτικού Συμβουλίου που είχε ξεκινήσει την περασμένη Τετάρτη, η Διοίκηση του Δήμου προσπάθησε να συνεχίσει το Δημοτικό Συμβούλιο με νέα «έκτακτη» συνεδρίαση, έχοντας τα εξής δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη:

  1. Έγκριση 9ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2019, βάσει της αριθ. 206/2019 νέας απόφασης-εισήγησης της Οικ. Επιτροπής (επαν/γή).
  2. Έγκριση απευθείας εκμίσθωσης του χώρου πέριξ της λίμνης του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας και του περιβάλλοντος πεζοδρόμου για τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικου Χωριού

Το θέμα της εκχώρησης τμήματος του άλσους σε ιδιώτη στηλίτευσαν σε ανακοίνωσή τους τόσο ο επικεφαλής της Δύναμης πολιτών Άρης Βασιλόπουλος, όσο και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Σερετάκης, ζητώντας την απόσυρσή του. Το σοβαρό αυτό ζήτημα ανέδειξε και ο «Πολίτης», τόσο από τη νομικο-πολιτική του πλευρά, όσο και από αυτήν της τήρησης των προβλεπόμενων από τον Κλεισθένη διαδικασιών. Η διοίκηση όμως επέμεινε μέχρι τέλους, ακόμη και στη 1 τα ξημερώματα να εισάγει προς ψήφιση το θέμα, οδηγώντας την αντιπολίτευση σε αποχώρηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον το σημερινό πάθημα της Διοίκησης να της γίνει και μάθημα, ώστε να σέβεται την αντιπολίτευση και να υπαναχωρήσει από οποιαδήποτε σκέψη να εκχωρήσει τμήμα του άλσους σε ιδιώτη για οποιοδήποτε λόγο.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *