Λίμνη άλσους

Δήλωση Α. Βασιλόπουλου για τη σχεδιαζόμενη μίσθωση τμήματος του άλσους σε ιδιώτη

Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε σήμερα ότι η δημοτική αρχή εισάγει ως θέμα σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο σήμερα την απευθείας μίσθωση της λίμνης του άλσους σε ιδιώτη. Υπενθυμίζουμε ότι το ίδιο ακριβώς θέμα είχε εισαχθεί στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ως 16ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, αλλά δεν απεστάλη ποτέ εισήγηση στους δημοτικούς συμβούλους και ο ίδιος ο κ. Βούρος ενημέρωσε στο ΔΣ της Δευτέρας 2/12 ότι αποσύρεται. Ξαφνικά σήμερα, το θέμα όχι μόνο επανεισάγεται, σε έκτακτη μάλιστα συνεδρίαση του ΔΣ(!!!), αλλά το πρωί επιχειρήθηκε να ψηφιστεί με «συμφωνία κυρίων» στην Οικονομική επιτροπή του Δήμου ύστερα από πρόταση του κ. Γρετζελιά.

Κύριε δήμαρχε και κύριοι της διοίκησης,

ο εμπαιγμός της αντιπολίτευσης, η περιφρόνηση στοιχειωδών δημοκρατικών κανόνων και τα παιχνίδια εις βάρος των πολιτών έχουν και ένα όριο. Γνωρίζετε πολύ καλά ή οφείλατε να γνωρίζετε ότι: α. το τμήμα του άλσους έχει παραχωρηθεί στο Δήμο από το Ελληνικό Δημόσιο αποκλειστικά για κοινωφελή χρήση και οιεσδήποτε δραστηριότητες που έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα δεν μπορούν να φιλοξενηθούν. β. η δασική νομοθεσία και ειδικότερα ο Ν.998/1979, άρθρο 59, παρ. 2 και η 133384/6587/2015 υπουργική απόφαση, με βάση την οποία ορίζονται οι επιτρεπτές χρήσεις σε δάση, άλση και πάρκα, δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη των κατασκευών που εσείς επιθυμείτε να κατασκευάσετε. γ. ως δημοτική αρχή εξετάσαμε τη μίσθωση παγοδρομίου και καρουζέλ το 2016 για να τοποθετηθούν πέριξ της λίμνης του άλσους, ώστε να παραχωρηθούν δωρεάν στους δημότες για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου. Η Διεύθυνση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής μας απάντησε με το υπ. Αριθ.πρωτ. 2428/21/10/2016 έγγραφό της, βάσει του οποίου μας απαγορευόταν ρητά η ανάπτυξη τέτοιου είδους δραστηριοτήτων εντός του άλσους. δ. η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου καθώς και το Τμήμα Άλσους του Δήμου, σας έχουν εκφράσει εγγράφως την αντίθετη γνώμη τους σε σχέση με τα όσα σχεδιάζετε με το υπ. Αριθ. Πρωτ. 32535/25/11/2019 έγγραφό τους.

Κατανοούμε ότι η πολιτική σας είναι η ιδιωτικοποίηση και η επιχειρηματική εκμετάλλευση των δημόσιων χώρων, και ειδικότερα του άλσους. Δεν το έχετε κρύψει άλλωστε. Σας καλούμε όμως να σεβαστείτε τη δέσμευσή σας και να αποσύρετε ένα θέμα, που όχι μόνο στρέφεται ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, αλλά ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της υφιστάμενης νομιμότητας.

Με εκτίμηση,

Άρης Βασιλόπουλος,

Επικεφαλής της Δύναμης πολιτών.

Τετάρτη 4/12/2019

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *