Το ψευτο-αντάρτικο Γρετζελιά απέναντι στο Βούρο

Ευκαιρία για ακόμη μεγαλύτερα παζάρια βρήκε ο Παντελής Γρετζελιάς στη συζήτηση για τα δημοτικά τέλη που έγινε την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου. Αφού είχε δείξει τις προθέσεις του στο ξεκίνημα αυτού του δημοτικού συμβούλιου – σίριαλ, την Τετάρτη 27/11, όπου έσυρε την πλειοψηφία σε δικές του προτάσεις (δείτε: Βούρος – Γρετζελιάς: 0-2), αλλά και στην Οικονομική Επιτροπή, όπου δεν ψήφισε ούτε τα τέλη, ούτε το τεχνικό πρόγραμμα, ήρθε στη χθεσινή συνεδρίαση να ολοκληρώσει το… αντάρτικο. Μόνο που οι προθέσεις του αποδείχθηκαν ψεύτικες.

Η αλήθεια είναι ότι η διοίκηση «στριμώχθηκε» άγρια, όταν κλήθηκε και από τον κ. Γρετζελιά (μετά τον Βασιλόπουλο, αλλά και τους Τομπούλογλου – Σερετάκη) να απαντήσει για διάφορους κωδικούς. Ιδιαίτερα στριμώχθηκε ο Μ. Κουτσάκης, ο οποίος προσπάθησε να οχυρωθεί πίσω από τον προϊστάμενο των υπηρεσιών Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, χωρίς όμως να αποφύγει να εκτεθεί κι ο ίδιος όταν αντιμετώπισε μια ανηλεή επίθεση από τον άσπονδο «συνεταίρο» του με σκληρούς χαρακτηρισμούς. «Κλείστε τα μαγαζάκια», κάλεσε τον Βούρο ο Π. Γρετζελιάς «δείχνοντας» την αντιδημαρχία Καθαριότητας, η οποία και εισηγήθηκε -ως… ξεχωριστό τμήμα της διοίκησης- την «εναλλακτική πρόταση» για τα δημοτικά τέλη.

Ο κ. Γρετζελιάς κατόρθωσε να εκθέσει ακόμη περισσότερο τη διοίκηση, όταν επέμεινε ότι η διοίκηση Βασιλόπουλου άφησε υπόλοιπο πάνω από 2 εκατ. ευρώ στα ανταποδοτικά, διαλύοντας τους μύθους περί «μαύρης τρύπας».

Οι λεονταρισμοί Γρετζελιά κορυφώθηκαν με την αγωνιώδη έκκλησή του για ένα… δεκάλεπτο διάλειμμα, ώστε να «τα βρούνε» οι συνέταιροι της πλειοψηφίας. Και κατέρρευσαν όταν στην ψηφοφορία αποδείχθηκε ότι η παράταξη Γρετζελιά κατέβηκε με… τριχοτομημένη γραμμή.

Οι κατέχοντες θέσεις ευθύνης Χρήστος Γρετζελιάς (υιός) και Λέκκας δήλωσαν αποχή, ο γραμματέας του Δ.Σ. και απόλυτα έμπιστος Αναγνώστου έδωσε το 14ο υπέρ στην πρόταση της διοίκησης (το 15ο το έδωσε ο «ανεξάρτητος» Ουσταμπασίδης) και έμεινε να καταψηφίσει μόνο ο ίδιος ο Π. Γρετζελιάς και ο Λαζαρίδης. Το… αντάρτικο έληξε, η συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση αποδείχθηκε αρκετά ευέλικτη και ο κυρ- Παντελής ξεζώθηκε τα… άρματα.

Η πρόταση της διοίκησης πέρασε με τη μειοψηφία του σώματος και με τη διπλή ψήφο του προέδρου και η διοίκηση αποδείχθηκε αρκετά ανίσχυρη, αφού δεν μπορεί να διασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία (το αστείο είναι ότι η δημοτική αρχή πανηγυρίζει αποθεώνοντας τον… Κλεισθένη). Είναι τέτοια η διοικητική προχειρότητα και ο πανικός, που για τη συνέχεια της συνεδρίασης ανακοινώθηκε ότι αποσύρονται τρία θέματα (αυτό που αφορούσε τη μίσθωση της λίμνης του άλσους, αλλά και άλλα δυο που αφορούσαν προτάσεις χρηαματοδότησης έργων στα σχολεία από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ).

Και αναμένεται η συνέχεια του ψευτο-αντάρτικου Γρετζελιά την Τετάρτη 4/12, στο τρίτο… μέρος του Δ.Σ., όπου θα συζητηθεί το Τεχνικό Πρόγραμμα.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *