Μισές αλήθειες για τα τέλη ανακοίνωσε ο Δήμος

Τη μισή απόφαση που ελήφθη για τα δημοτικά τέλη ανακοίνωσε ο Δήμος με δελτίο τύπου. Έτσι ο αναγνώστης της επίσημης ανακοίνωσης πληροφορείται μόνο το σκέλος της απόφασης που αφορά τη μείωση των δημοτικών τελών, ενώ αποσιωπάται εντελώς η αύξηση 20% στο δημοτικό φόρο. Μάλιστα, ενώ στο δημοτικό συμβούλιο ο ίδιος ο δήμαρχος και τα στελέχη της διοίκησης υπολόγιζαν ότι το τελικό όφελος για τους δημότες από τον συμψηφισμό της μείωσης των δημοτικών τελών και της αύξησης του δημοτικού φόρου είναι το μισό (5 λεπτά του ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο), στο δελτίο τύπου εμφανίζεται ο κ. Βούρος να ανακοινώνει μείωση 10 λεπτά/τ.μ.

Και για να το κάνουμε πιο κατανοητό: ένας δημότης με κατοικία 100τ.μ. ο οποίος θα περιμένει βάσει της ανακοίνωσης του δημάρχου να έχει μείωση 10 ευρώ στα τέλη που πληρώνει, θα διαπιστώσει από τους λογαριασμούς του ρεύματος ότι η μείωση θα είναι μόλις 5 ευρώ. Όπως ακριβώς τα είχε ανακοινώσει και η ενημερωτική(;) ιστοσελίδα του ειδικού έμμισθου συνεργάτη, πριν αποσύρει το δημοσίευμά της:

Από τον υπολογισμό που έκανε ο έμμισθος συνεργάτης του δημάρχου φαίνεται και ο ταξικός χαρακτήρας της πολιτικής Βούρου: 5 ευρώ το όφελος για την κατοικία, 30 ευρώ το όφελος για ένα μικρό επαγγελματικό χώρο, πολλαπλάσιο το όφελος για τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις.

Θα διορθώσει κάποιος από το επικοινωνιακό επιτελείο την ανακρίβεια, ή πληρώνονται για να λένε ψέματα στους δημότες;

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

  1. Η «δημοσιογραφική»… δεοντολογία και η… «οξυδέρκεια» στα… καλύτερά τους, από το αχτύπητο ντουέτο των κατά φαντασίαν δημοσιογράφων, εκδοτών, επικοινωνιολόγων (και ό,τι άλλο τέλος πάντων δηλώνουν).

    Πρώτα ανεβάζουν άκριτα στα σάϊτ τους ό,τι τους έρθει στο κεφάλι και το θεωρούν (με το μυαλό τους)… εξυπνάδα. Μετά, τρέχουν να το κατεβάσουν μόλις τους επισημάνουν ότι έκαναν (ακόμα μία) επιπόλαια γκάφα.

    Τσίτσο και Φράνκο (και βάλε)…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *