H Κλ. Δίγκα απαντά σε δημοσιεύματα σχετικά με την παρουσίαση βιβλίου της

Το γνωστό άτυπο γραφείο τύπου του δημάρχου ανέλαβε να «απαντήσει» σε σχόλιο του Πολίτη, που αφορά πρόσφατη παρουσίαση βιβλίων από τον κ. Βούρο. Με τίτλο «Και ο #τέως “προωθούσε βιβλία”;;;» ο συντάκτης του κειμένου επιχειρεί μια καταφανή παραχάραξη των σχολίων μας, παραγνωρίζοντας το γεγονός της ύπαρξης μιας ειδικής σχέσης του κ. Βούρου με τον εκδοτικό οίκο, βιβλία του οποίου παρουσίασε. Ταυτόχρονα όμως πετά «λάσπη» όχι μόνο στην πρώην δημοτική αρχή, αλλά και σε γνωστούς ανθρώπους του πολιτισμού, βιβλία των οποίων παρουσιάστηκαν στο Δήμο επί θητείας Άρη Βασιλόπουλου.

Μια από αυτές η γνωστή εικαστικός Κλεοπάτρα Δίγκα (την οποία στην αρχική ανάρτηση ονομάτιζε το δημοσίευμα, αφαιρώντας στη συνέχεια το επώνυμο, αν και είναι εμφανές σε ποιον αναφέρεται), η οποία απαντά με επιστολή που έστειλε και την οποία κοινοποίησε στο facebook:

Η επιστολή της κ. Δίγκα προς την εφημερίδα ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ- ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ fx-news:

Αξιότιμοι κύριοι,

Σε ανάρτηση της εφημερίδας σας στο f/b και στο site σας, είδα την αφίσα της παρουσίασης του βιβλίου μου στο ΠΠΙΕΔ, που είχε την φωτογραφία μου και το εξώφυλλο του  βιβλίου μου (αφίσα που έγινε με έξοδα του εκδότη,  «εκδόσεις  Γαβριηλίδης» όπως και οι προσκλήσεις, ως είθισται στις παρουσιάσεις). Δίπλα, άλλη φωτογραφία, της λίστας των υπ. συμβούλων της Δύναμης Πολιτών με μαρκαρισμένο το ονοματεπώνυμο μου κίτρινο. Αργότερα την τροποποιήσατε αφήνοντας μόνο το μικρό μου όνομα -και στο πρόσωπό μου μπήκε πλέγμα- αν και φαίνεται ολόκληρο το όνομά μου στον τίτλο του βιβλίου, όπως και ο τίτλος του που σβήσατε στην αφίσα. Προφανώς  φοβηθήκατε νομικές συνέπειες. Σας πληροφορώ πως δεν είμαι δικομανής.

Πάντως σας ευχαριστώ για το σχόλιό σας στην ανάρτησή σας στο f/b, αν και έγιναν και άλλες  παρουσιάσεις εξ ίσου λαμπρές:

«Η ‘’λαμπρότερη’’ παρουσίαση βιβλίου, από τον τέως  ήταν συγγραφέως που στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος».

Για να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους. Το βιβλίο μου όταν παρουσιάστηκε στο Δήμο μας, είχε ήδη κάνει την καριέρα του στην Αθήνα στους δέκα μήνες της κυκλοφορίας του. (Αφιέρωμα  ¼ σελίδας στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής από την Κατερίνα Σχινά, στην ΕΦ. ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ από την Μαρία Στασινοπούλου και ολοσέλιδο την ΑΥΓΗ της Κυριακής από τον Αλέξη Ζήρα -και οι τρεις έγκριτοι βιβλιοκριτικοί- οι ημερομηνίες στη διάθεσή σας. Επίσης διαβάστηκε στην Λέσχη Ανάγνωσης της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων).

Οι κυρίες Κατερίνα Σχινά, Νένα Μεντή που το παρουσίασαν και η Ρέα Γαλανάκη που το σχολίασε από κάτω, από το κοινό, ήταν προσωπικές μου φίλες και για την «λαμπρότητα» της βραδιάς μάλλον δεν πρέπει να ψέξουμε τον ‘’τέως’’.

Οι λόγοι που θέλησα να παρουσιάσω το βιβλίο μου και στον Δήμο μας, στο ΠΠΙΕΔ, ήταν δύο. 

-Πρώτον γιατί πραγματεύεται την ζωή  μιας Μικρασιατικής οικογένειας προσφύγων, των γονιών μου, ξεκινώντας από τη ζωή τους στη Σμύρνη, θέμα που συνάδει απευθείας  με τον στόχο έρευνας  του ΠΠΙΕΔ.

– Δεύτερο και κυριότερο, γιατί  θέλησα να τιμήσω τον Δήμο που κατοικώ από τα δώδεκα χρόνια μου. Το αντίθετο θα συνιστούσε περιφρόνηση για το σπίτι μου, που είναι οι συμπολίτες μου. 

Όσο για το αν συνέβη να περιληφθώ αργότερα στους υποψήφιους της Δύναμης Πολιτών, τέτοιες ήταν οι επιλογές του Άρη Βασιλόπουλου. Μπορείτε να τον κρίνετε. Ελπίζω και ο καινούργιος Δήμαρχος, να πλαισιωθεί κι αυτός (όπως κάθε Δήμαρχος οφείλει εξάλλου)  από συμπολίτες μας που μπορούν να προσφέρουν στον πραγματικό πολιτισμό της πόλης.

Παρακαλώ να δημοσιευτεί ολόκληρη η επιστολή –απάντηση στην δημοσίευσή σας, τόσο στο site σας όσο και στο f/m.

Με τιμή

Κλεοπάτρα Δίγκα

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

  1. Κωμικοτραγική περίπτωση περιπτωσάρα !!!
    Ούτε περιμένω να σεβαστεί την δεοντολογία ενός επαγγέλματος που ισχυρίζεται ότι ασκεί και με το οποίο είναι πασιφανές ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση αφού δέκα χρόνια δεν κατάφερε να μάθει ούτε τα βασικά, ούτε περίμενα, φυσικά, να γνωρίζει την Κα Δίγκα και το έργο της αφού τα αναγνωστικά του ενδιαφέροντα εξαντλούνται σε συνωμοσιολογικά και σεξιστικά δημοσιεύματα από μπλογκς του ακροδεξιού χώρου, πολλά εκ των οποίων αναπαρήγαγε συστηματικά μέχρι πρόσφατα μέσω του σάϊτ του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *