Ποιον ενοχλεί η επιτροπή παραχώρησης των αθλητικών χώρων;

Σε μείζον θέμα ανήχθη ο τρόπος παραχώρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου στη σχετική συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 27/11. Η πρόταση Γρετζελιά για τη σύσταση επιτροπής που θα ασχολείται με το θέμα, δίχασε τη δημοτική πλειοψηφία.

Τόσο από τον τοποθέτηση του εντεταλμένου συμβούλου για τον αθλητισμό κ. Μπερδέση, ο οποίος μίλησε σε πρώτο ενικό («αποφάσισα») όσο και από την εξέλιξη της διαδικασίας, όπου επικράτησαν αντεγκλίσεις μεταξύ των… συμμάχων της δημοτικής πλειοψηφίας, φάνηκε ότι κάποιοι εντός της διοίκησης ενοχλούνται από τη διαφάνεια στον τρόπο με τον οποίο παραχωρούνται οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Α. Βασιλόπουλος ήταν σαφής: «Να αξιοποιηθούν οι θεσμικοί φορείς και να μην είναι η παραχώρηση απόφαση ενός ατόμου», όπως είπε τονίζοντας ότι πρέπει να γνωρίζει το Δημοτικό Συμβούλιο ποιοι χώροι παραχωρούνται και πού.

Το ερώτημα πάντως του κ. Βασιλόπουλου με ποιο κριτήριο παραχωρούνται οι αθλητικοί χώροι έμεινε αναπάντητο.

Όχι στο μαζικό λαϊκό αθλητισμό – φόβος για τη διαφάνεια

Η σχετική συζήτηση έγινε με εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ο κ. Σερετάκης παρουσίασε ένα άλλο μοντέλο μαζικού λαϊκού αθλητισμού, το οποίο όπως είπε πρέπει να υπηρετεί η διοίκηση του Δήμου.

Η πρόταση Σερετάκη συγκέντρωσε 13 ψήφους υπέρ και 15 κατά. Κι ενώ η δημοτική πλειοψηφία καταψήφισε την πρόταση της Λαΐκής Συσπείρωσης (με δυο αποχές από Κουτσάκη – Καραβία), ανάλωσε σχεδόν δυο ώρες στον τρόπο που θα γίνεται το… μοίρασμα των χώρων. Ακόμη και η πρόταση Γρετζελιά, όπως την διατύπωσε στην αρχή (η επιτροπή να έχει αποφασιστικό χαρακτήρα και να μην έρχεται η συζήτηση στο Δ.Σ.), υπέκρυπτε μια παρασκηνιακή συναλλαγή μεταξύ διοίκησης, παρατάξεων και αθλητικών φορέων.

Η εξέλιξη της συζήτησης ανέδειξε τις σοβαρές διαφωνίες που υπάρχουν εντός της παράταξης Βούρου. Κυρίως ανέδειξε τον ρόλο της κυρίας Παπακώστα, η οποία πήρε… προσωπικά την κατάσταση στα χέρια της, προσπαθώντας μέχρι τέλους να αποτρέψει την υπερψήφιση της πρότασης Γρετζελιά.

Τελικά η πρόταση Γρετζελιά υπερψηφίστηκε με 12 υπέρ – 5 κατά, συγκεντρώνοντας τις ψήφους των παρατάξεων Γρετζελιά – Τομπούλογλου και τεσσάρων συμβούλων της παράταξης Βούρου, αποδεικνύοντας αφενός πόσο εύθραυστη είναι η δημοτική πλειοψηφία και αφετέρου τις αντιθέσεις που υφίστανται.

Η επιτροπή διαχείρισης των αθλητικών χώρων θα αποτελείται από εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων, τον εντεταλμένο σύμβουλο Αθλητισμού, τους 2 προέδρους των Κοινοτήτων, τους 2 προέδρους των Σχολικών Επιτροπών και εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων ΑΕΚ, Ιωνικός, Άτταλος, Χαλκηδονικός, ΦΕΑ.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *