Απάντηση Κωνσταντινίδη για την ψήφο του στην Κανονιστική

Στο ρεπορτάζ του Πολίτη από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της περασμένης Τετάρτης, αναφερθήκαμε και στην καταψήφιση της Κανονιστικής από τον αντιδήμαρχο Παιδείας Τ. Κωνσταντινίδη και τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξής του Α. Γούλα, χαρακτηρίζοντά την υποκριτική.

Ο κ. Κωνσταντινίδης μας έστειλε την παρακάτω απάντηση:

Κύριε Κατερίνη,
το ανωτέρω άρθρο σας, καθ’ όσον με αφορά, περιέχει δύο εντελώς ανακριβείς ισχυρισμούς, γι’ αυτό και αναγκάζομαι να σας απαντήσω. Κατ’ αρχάς λέτε ότι εγώ και ο κ. Γούλας καταψηφίσαμε την Κανονιστική «αφού ήταν βέβαια γνωστό ότι είχε διαμορφωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία για να περάσει με τη συμπόρευση Τομπούλογλου και Ουσταμπασίδη». Θα έπρεπε να γνωρίζετε όμως, και θεωρώ δεδομένο ότι γνωρίζετε γιατί συνήθως είστε καλά πληροφορημένος, ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στην οποία συζητήθηκε η Κανονιστική προτού έρθει στο Δημ. Συμβούλιο, επίσης δεν ψήφισα υπέρ της Κανονιστικής. Φαντάζομαι ότι δεν ισχυρίζεστε ότι γνωρίζαμε από τότε τι θα ψηφίσει η παράταξη του κ. Τομπούλογλου, ο εκπρόσωπος της οποίας μάλιστα δήλωσε στην Επιτροπή ότι απέχει από τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος…

Κατά δεύτερον λέτε ότι μετά το πέρας της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημ. Συμβουλίου ζήτησα δήθεν συγγνώμη από τον Δήμαρχο για τη ψήφο μου. Πρόκειται για καθαρό ψέμα. Δεν συνηθίζω να απολογούμαι για την άσκηση ενός δημοκρατικού μου δικαιώματος σύμφωνα με τη συνείδησή μου. Μετά το τέλος της συνεδρίασης, όπως άλλωστε λέτε και ο ίδιος στην τελευταία παράγραφο του άρθρου σας, απλώς εξέφρασα την απορία πώς ο κ. Τομπούλογλου καταψήφισε ένα συγκεκριμένο άρθρο της Κανονιστικής, ενώ ψήφισε υπέρ της υπόλοιπης, καθώς είχαμε την πεποίθηση ότι αυτό δεν επιτρεπόταν. Με αυτή την έννοια είπα στον κ. Δήμαρχο, σε ιδιωτική συνομιλία που μάλλον ακούσατε χωρίς να το επιδιώξετε, ότι εάν όντως αυτό επιτρεπόταν θα μπορούσα να υπερψηφίσω άλλα άρθρα της Κανονιστικής με τα οποία συμφωνούσα, κάτι άλλωστε που γνώριζε και πριν τη συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου. Παρακαλώ για την επανόρθωση της αλήθειας για να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις.

Τάσος Κωνσταντινίδης

Απάντηση ΠΟΛΙΤΗ:

Ο κ. Κωνσταντινίδης ισχυρίζεται ότι έτσι κι αλλιώς θα καταψήφιζε την Κανονιστική (ακόμα κι αν επρόκειτο να απορριφθεί από το σώμα;). Χαιρόμαστε και περιμένουμε να δούμε τη στάση του και σε άλλες αποφάσεις της διοίκησης (της οποίας μετέχει), οι οποίες θα έρχονται σε αντίθεση με συμφέροντα της πόλης και των κατοίκων.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *