Βούρος – Γρετζελιάς: 0 – 2

Πρωτοφανείς διαδικασίες παρακολούθησαν όσοι συνδημότες μας είχαν την αντοχή να παρακολουθήσουν το δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 27 Νοεμβρίου. Σε μια συνεδρίαση που κράτησε πάνω από 7 ώρες (διακόπηκε στις 2.30 τα ξημερώματα) και κατόρθωσε να ολοκληρώσει τη συζήτηση μόνο 4 θεμάτων, εμφανίστηκε όλη η προχειρότητα, η άνευ αρχών συγκρότηση της διοικούσας πλειοψηφίας, αλλά και η σταθερή μεροληπτική στάση τη δημοτικής αρχής υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων που αναπτύσσονται στην πόλη μας.

Δυο σημαντικά θέματα συζητήθηκαν χθες στο Δ.Σ. και στα δυο παίχτηκε ένα σκληρό μπρα-νετ-φερ μεταξύ Βούρου και Γρετζελιά, με τον δήμαρχο να αποδεικνύεται ιδιαίτερα ανίσχυρος (και όχι λόγω του τραυματισμού του) απέναντι στον συνεταίρο του.

  1. Τη σύσταση επιτροπής που να διαχειρίζεται την παραχώρηση των αθλητικών χώρων του Δήμου, πρότεινε ο Π. Γρετζελιάς, με τον Βούρο να προσπαθεί να τα μαζέψει και να σύρεται πίσω από την αιφνιδιαστική, όπως φάνηκε, πρόταση της «συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης». Παρά τις εναγώνιες διαβουλεύσεις για να μεταπειστεί ο Γρετζελιάς (ο οποίος για άλλη μια φορά διακρίθηκε στις… θεατρικού τύπου αποχωρήσεις από την αίθουσα) και τις πιέσεις, ο ίδιος επέμενε στην υπερψήφιση της πρότασής του. Το αποτέλεσμα; Ο μισός συνδυασμός του Βούρου ψήφισε την πρόταση Γρετζελιά, η οποία πέρασε με την υποστήριξη του συνδυασμού Τομπούλογλου. Να σημειώσουμε ότι το ζήτημα των αθλητικών χώρων συζητήθηκε μετά από εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία απορρίφθηκε.
  2. Την παράταση του ωραρίου λειτουργίας μουσικής μέχρι τις 2 π.μ. πρότεινε ο Γρετζελιάς, παρά κι ενάντια στην τελική εισήγηση για 1 π.μ. που είχε καταλήξει η διοίκηση. Κι εδώ η παράταξη Βούρου υποχρεώθηκε σε μια μεγαλοπρεπή «κωλοτούμπα». Και αυτή η πρόταση για τη νέα Κανονιστική η οποία αλλάζει τους όρους παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων και ωραρίου μουσικής υπέρ των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής πέρασε, πάλι με τις ψήφους Τομπούλογλου.

Στη φωτογραφία εικονίζεται ο κ. Γρετζελιάς να αγορεύει όρθιος, αφού έχει επιστρέψει από την… αποχώρησή του…

Θα ακολουθήσει αναλυτικότερο και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ από τη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *