Ο δήμαρχος προωθεί τις εκδόσεις που διευθύνει σε ιδιωτικό εκδοτικό οίκο!

Δεν σταματά να μας εκπλήσσει ο Γιάννης Βούρος με τον τρόπο που διαχειρίζεται το δημαρχικαό θώκο. Αυτή τη φορά με την εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί από το ΠΠΙΕΔ για τη Δευτέρα 25/11 και αφορά την παρουσίαση θεατρικών βιβλίων του εκδοτικού οίκου Ωκεανίδα.

Μα θα αναρωτηθεί κάποιος τι κακό έχει μια εκδήλωση για το θεατρικό βιβλίο με εκλεκτούς ομιλητές, έναν καθηγητή πανεπιστημίου, ένα διακεκριμένο ηθοποιό – σκηνοθέτη και τον ίδιο τον δήμαρχο – ηθοποιό;

Μα το γεγονός ότι ο δήμαρχος, ως πρόεδρος του ΠΠΙΕΔ οργανώνει την προβολή και προώθηση μιας σειράς εκδόσεων που διευθύνει ο ίδιος (!) σε μια ιδιωτική εκδοτική επιχείρηση. Εκμεταλλευόμενος δηλαδή τη θέση του ως δημοτικός άρχοντας, ενεργεί ως προωθητής προϊόντων μιας επιχείρησης με την οποία ο ίδιος διατηρεί κάποια (έμμισθη;) σχέση.

Πραγματικά η νέα δημοτική αρχή εισάγει νέα ήθη στη διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων, χρησιμοποιώντας το δήμο για προσωπική προβολή και (ίσως) για προσωπικό όφελος.

Στη φωτογραφία ο Γιάννης Βούρος το 2018 στη Σάμο, όταν παρουσίαζε βιβλίο της σειράς εκδόσεων που διευθύνει ο ίδιος, φανταζόμαστε με το αζημίωτο… Μόνο που τότε δεν ήταν δήμαρχος, ούτε είχε χρησιμοποιήσει το αξίωμά του για να κάνει εκδήλωση σε δημόσιο χώρο.

Ερώτημα προς τη διοίκηση του ΠΠΙΕΔ: Οι εκδόσεις Ωκεανίδα πλήρωσαν για την χρήση της αίθουσας, όπως πληρώνουν όλοι όσοι την χρησιμοποιούν;

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

  1. Μήπως θα μπορούσατε να μας ενημερώσετε αν επιτρέπεται μέσα στο χώρο του ΠΠΙΕΔ οποιαδήποτε πώληση; Συγγενείς μου οι οποίοι πήγαν στην βιβλιοπαρουσίαση και που δεν έχω λόγους να τους αμφισβητήσω (κάποιοι εκ των οποίων μάλιστα ψήφισαν και Βούρο) μου μετέφεραν ότι έγινε κανονικότατη πώληση βιβλίων.

    Η πολύ καλή -όπως μου μετέφεραν- παρουσίαση των εκδόσεων Ωκεανίδα (που συμμετέχει κι ο κ. Βούρος) για το σύγχρονο και αρχαίο θέατρο είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η εκμετάλλευση δημοτικών χώρων για την προώθηση ιδιωτικών εμπορικών δραστηριοτήτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *