Μουσική μέχρι τις 2 το πρωί στα καταστήματα από τη διοίκηση Βούρου

Μέχρι τις 2 η ώρα το πρωί θα μπορούν να παίζουν μουσική τα καταστήματα στην πόλη μας, ακόμα και αυτά που είναι μέσα στον προσφυγικό οικισμό. Αυτό ορίζει η νέα κανονιστική απόφαση για το ωράριο μουσικής που εισηγείται η δημοτική αρχή, ανατρέποντας την υπάρχουσα κανονιστική και προχωρώντας σε άλλη μια παροχή προς τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής.

Όπως ήδη έγραψε ο Πολίτης η διοίκηση Βούρου με διαδικασίες fast track προχωρά σε εξόφληση προεκλογικών γραμματίων. Στο άρθρο μας με τίτλο Κανονιστική κοινόχρηστου χώρου με επίκεντρο τους πολίτες ή τους καταστηματάρχες; εκθέσαμε τις επείγουσες και κρυφές διαδικασίες που κινούν οι διοικούντες, προκειμένου να περάσουν κανονιστικές αποφάσεις που ανατρέπουν τις υπάρχουσες και ικανοποιούν όλα τα αιτήματα των καταστηματαρχών της πόλης. Ήδη την Δευτέρα 25/11 έχει ορισθεί συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ενώ την Τετάρτη 27/11 το θέμα έχει μπει στην Ημερήσια Διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου. Αλήθεια, πόσοι συμπολίτες μας γνωρίζουν τι ακριβώς προωθείται, ανατρέποντας την ήδη επιβαρυμένη ζωή των κατοίκων του κέντρου;

Μουσική μέχρι το πρωί

Εκτός από τις αλλαγές στα τραπεζοκαθίσματα, η κανονιστική για τον ήχο, ορίζει ότι ο Δήμος θα δίνει παράταση ωραρίου μουσικής και μουσικών οργάνων μέχρι τη 1 μετά τα μεσάνυχτα το χειμώνα και μέχρι τις 2 το καλοκαίρι. Να σημειώσουμε ότι ο νόμος ορίζει ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε δήμου να δίνει παρατάσεις ωραρίου μετά τις ώρες κοινής ησυχίας, που για το χειμώνα είναι στις 10 το βράδυ και για το καλοκαίρι στις 11μ.μ. Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε αποφασίσει δίωρη παράταση και αυτή δινόταν με κάποιες προϋποθέσεις.

Σε αντίθεση όμως με αυτή την κανονιστική απόφαση που ισχύει και τον απαραίτητο όρο για μη ύπαρξη προηγούμενων παραβάσεων για τον ίδιο λόγο, η νέα απόφαση που εισηγείται η διοίκηση Βούρου δεν θέτει στην ουσία καμία προϋπόθεση. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις γελοίες κυρώσεις που επιβάλλει, όπου χρειάζεται να γίνουν 5 παραβάσεις για να διακοπεί η λειτουργία της επιχείρησης, το μήνυμα που δίνει η διοίκηση Βούρου προς τους καταστηματάρχες είναι: «βαράτε τα νταούλια όσο θέλετε».

Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν δεκάδες βεβαιωμένες παραβάσεις από την αστυνομία, αλλά και εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις σε επιχειρηματίες της πόλης για τη χρήση ήχου ή λειτουργία μουσικών οργάνων σε ώρες κοινής ησυχίας, αλλά και σε χώρους όπου απαγορεύεται (υπαίθρια, ή με ανοικτά παράθυρα). Φανταζόμαστε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. θα υπάρχουν στοιχεία για την υφιστάμενη κατάσταση, ώστε να μπορούν οι δημοτικοί σύμβουλοι να αποφασίσουν με βάση αντικειμενικά στοιχεία.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *