20% αύξηση του Δημοτικού φόρου φέρνει η διοίκηση Βούρου!!!

Από την πρώτη στιγμή επισημάναμε στον Πολίτη ότι αυτή η διοίκηση διακρίνεται όχι μόνο από την υποταγή της σε μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά και από ακραία νεοφιλελεύθερη και αντιλαϊκή λογική.  Τα σημάδια δεν φάνηκαν μόνο προεκλογικά, όπου ο κ. Βούρος και οι συν αυτώ στηρίχτηκαν ανοιχτά από μεγαλοεπιχειρηματίες, δεν φάνηκαν μόνο την επομένη της εκλογής του όταν μίλησε για ΣΔΙΤ , αλλά ξεδιπλώνονται καθημερινά με την άσκηση αντιλαϊκής πολιτικής σε κάθε τομέα ευθύνης του Δήμου. Λίγες μέρες μόνο πριν ο κ. Τάφας παραδέχθηκε ότι η διοίκηση προβαίνει σε κατασχέσεις ποσών μικροοφειλετών όταν ρωτήθηκε από τον κ. Βασιλόπουλο για την κατάσχεση 600 ευρώ από λογαριασμό καρκινοπαθούς… Τις επόμενες μέρες η διοίκηση αυτή καλείται για πρώτη φορά να ψηφίσει προϋπολογισμό και δημοτικά τέλη. Και ενώ έχει εξαγγείλει προεκλογικά μείωση φόρων και τελών, έρχεται να αυξήσει το δημοτικό φόρο κατά 20%, το ανώτερο δηλαδή που προβλέπει η νομοθεσία, από 0.26 ευρώ το τμ το χρόνο, στα 0.31 ευρώ.

Η συγκεκριμένη αύξηση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ούτε οικονομικά, ούτε πολιτικά, ούτε ηθικά, αλλά ούτε και νομικά. Δεν μπορεί να δικαιολογηθεί οικονομικά γιατί τη στιγμή που κάνουν αύξηση 20% του Δημοτικού φόρου, προβαίνουν σε μείωση των ανταποδοτικών τελών μόνο κατά 2% (από το 1.33 το τμ στο 1.30 και από 4.70 στα καταστήματα στο 4.68), ενώ βάσει του πλεονάσματος των 2 εκ ευρώ που κληρονόμησαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή όφειλαν να προβούν σε μείωση τουλάχιστον κατά 10%. Βεβαίως, η προηγούμενη δημοτική αρχή προέβη σε δύο μειώσεις των δημοτικών τελών (από 1.45 σε 1.33) και είχε δεσμευτεί προεκλογικά για νέα μείωση 10% το 2020, κρατώντας βεβαίως στα ίδια επίπεδα το δημοτικό φόρο. Δεν δικαιολογείται πολιτικά, γιατί σε μία περίοδο έντονης φτωχοποίησης της κοινωνίας, οι οριζόντιες αυξήσεις τελών είναι αδιανόητες και κοινωνικά ανάλγητες. Δεν δικαιολογείται ηθικά γιατί μία τόσο σοβαρή μεταβολή όφειλε η διοίκηση Βούρου, Γρετζελιά, Κωνσταντινίδη και Κοπελούσου να την εμφανίσει προεκλογικά ή τουλάχιστον στις προγραμματικές της εξαγγελίες (λέμε τώρα), κάτι που φυσικά και δεν έγινε. Δεν δικαιολογείται ούτε νομικά, γιατί οι όποιες αυξήσεις σε φόρους και τέλη οφείλουν πάντα να είναι σε συνάρτηση με τον πληθωρισμό, όπου εδώ έχουμε 15πλάσια αύξηση σε σχέση με τον πληθωρισμό.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης οφείλουν να αναδείξουν το θέμα στην τοπική κοινωνία, να ενημερώσουν τον κόσμο για το τι τους έρχεται και να μην επιτρέψουν να επιβληθεί μία πρωτοφανής φορομπηχτική πολιτική. Αναφορικά με τα τέλη και τον προϋπολογισμό και τις αλχημείες που περιέχουν, θα επανέλθουμε με νεότερα δημοσιεύματα αποτυπώνοντας με νούμερα και στοιχεία για το τι ακριβώς σχεδιάζεται…

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *