Καθηγητές της Κρήτης υπέρ του γιατρού που συνελήφθη στην ΑΣΟΕΕ

«Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από τους Δημήτρηδες αυτού του κόσμου». Με αυτά τα λόγια οι καθηγητές του 8ου Λύκειου Ηρακλείου, του σχολείου όπου φοίτησε ο Δημήτρης Καστρινάκης, ο Κρητικός γιατρός που συνελήφθη στην ΑΣΟΕΕ περιγράφουν την προσωπικότητά του, καταρρίπτοντας το προφίλ που προσπαθεί να οικοδομήσει η αστυνομία και η κυβέρνηση για τους νέους που συνελήφθησαν στα γνωστά γεγονότα.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η είδηση της σύλληψης και προσαγωγής του Δημήτρη Κατρινάκη, απόφοιτου του σχολείου μας πρόσφατα, από την αστυνομική αρχή, αποτέλεσε δυσάρεστη έκπληξη. Για όλους εμάς που παρακολουθούμε τη φοιτητική του πορεία ο Δημήτρης έχει ταυτιστεί με τον ανήσυχο νέο και ενεργό πολίτη που τον κινητοποιεί το όραμα μιας δικαιότερης και ευρύχωρης κοινωνίας.  Ο Δημήτρης στη συνείδηση όλων μας είναι ταυτισμένος με την εθελοντική προσφορά στους αδύναμους και πάσχοντες αυτού του κόσμου.

Για όλους εμάς η φοιτητική του διαδρομή δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική αφού ήδη από τα μαθητικά του χρόνια θυμόμαστε τον έφηβο Δημήτρη, εκτός από τις εξαιρετικές μαθητικές του επιδόσεις και την ακόρεστη βιβλιομανία του, να διακρίνεται με την παρουσία του και να δίνει ουσιαστική διάσταση στο θεσμό των μαθητικών κοινοτήτων, να μετέχει σε ατέρμονες διαλογικές συζητήσεις που συνήθως προκαλούσε ο ίδιος γύρω από ποικίλα ζητήματα, με το πάθος του έφηβου αφενός, με το σεβασμό στη διαφορετική άποψη αφετέρου, στοιχεία μιας πρώιμης ωριμότητας που τον καθιστούσαν ξεχωριστό μέλος της σχολικής μας κοινότητας.

Είμαστε βέβαιοι πως η ελληνική πολιτεία με τα συντεταγμένα όργανά της θα επιτρέψει την επιστροφή του Δημήτρη στην κοινωνία χωρίς καμιά σκιά, χωρίς κανένα στίγμα. Εξάλλου, η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από τους Δημήτρηδες αυτού του κόσμου. 

 Καθηγητές του Δημήτρη από το 8ο Λύκειο Ηρακλείου (ακολουθούν 14 ονόματα).

(Αναδημοσίευση από το candiadoc.gr)

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *