Πλήθος κόσμου και συγκίνηση στην παρουσίαση του βιβλίου για την ιστορία του Δήμου

Σε ένα σημαντικό πολιτιστικό, κοινωνικό και πολιτικό γεγονός εξελίχθηκε η εκδήλωση του ΠΠΙΕΔ, την Δευτέρα 18/11 το απόγευμα, για την παρουσίαση του βιβλίου «Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα: ιστορικές διαδρομές μέσα στον 20ο αιώνα». Σε μία εκδήλωση, που κράτησε πάνω από 4 ώρες, παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, υπήρξε ζωντανός διάλογος εντός και εκτός της αίθουσας, ενώ τέθηκαν στη συζήτηση προτάσεις για την περαιτέρω διερεύνηση και ανάδειξη της ιστορίας του Δήμου μας.

Το λόγο πρώτος πήρε ο πρώην δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος, ο οποίος εξήρε την προσπάθεια των ΑΣΚΙ να μελετήσουν και ναφέρουν στο φως άγνωστο αρχειακό υλικό, το οποίο συμβάλλει καθοριστικά στην αναζήτηση των ιστορικών ριζών και στη διαμόρφωση της σύγχρονη ταυτότητας του Δήμου μας.

Στη συνέχεια μίλησε ο Θανάσης Γάλλος, ιστορικός και εκ των συγγραφέων του βιβλίου, ο οποίος εξήγησε το εύρος και τη μεθοδολογία της ερευνητικής δουλειάς που έγινε για τη συγγραφή του βιβλίου, τονίζοντας πως αποτελεί μία συμβολή στην καταγραφή της ιστορίας του Δήμου και όχι τη μία και μοναδική αλήθεια.

Τέλος, ο Κωστής Καρπόζηλος, ιστορικός και διευθυντής των ΑΣΚΙ τόνισε το παγκόσμιο πλαίσιο και τη μοναδικότητα της δημιουργίας του προσφυγικού συνοικισμού, μεταφέροντάς μας στις συνθήκες και το γενικότερο πλαίσιο μέσα στο οποίο εξελίχθηκε η δημιουργία της πόλης μας.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι: Γ. Δοπτόγλου, Κ. Ευαγγελινός, Γ. Ουσταμπασίδης πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων, Κλ. Δίγκα Λ. Κατσιάπης. Ο αντιπρόεδρος του ΠΠΙΕΔ Χρ. Κοπελούσος υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει η καταγραφή της ιστορίας του Δήμου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της κοινωφελούς Επιχείρησης Γιώργος Καραβίας, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Ανεμογιάννης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ν. Ανανιάδης, Γ. Καλαμπόκης, Δ. Εμμανουήλ, Γ. Ουσταμπασίδης, Π. Λαζαρίδης, Α. Γούλας και πλήθος εκπροσώπων φορέων.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

2 Σχόλια

  1. Άλλοι, χωρίς να είναι διοίκηση πια, φροντίζουν για την ανάδειξη της ιστορίας της πόλης μας.
    Άλλοι πάλι, εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους, φροντίζουν να προωθήσουν τον εκδοτικό τους οίκο.

    1. Φαντάσου να είχε εκδοτικό οίκο ο Βασιλόπουλος ή κάποιος συγγενής του ή οποιοδήποτε μέλος της «Δύναμης Πολιτών» και να γινόταν ανάλογο promotion σε εκδήλωση υπό την αιγίδα του Δήμου, τι θα γράφονταν σε δύο λαθροφυλάδες της πόλης, που τώρα βλέπουν ως… «ένα ξεχωριστό γεγονός» την τζάμπα διαφημιστική εκδήλωση του εκδοτικού οίκου που συμμετέχει ο κ. Βούρος.
      Δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα. Μέσα σε λίγους μόλις μήνες ξεδίπλωσαν ανερυθρίαστα την ιδιοκτησιακή αντίληψη που έχουν για το Δήμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *