Απάντηση Κωνσταντινίδη στον Πολίτη για τα «ψέματα»

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Τ. Κωνσταντινίδης απαντά στο άρθρο του ΠΟΛΙΤΗ με τίτλο: Πόσα ψέματα μπορεί να χωρέσει μια ανακοίνωση του Δήμου για τα σχολεία; Πολλά… Παραθέτουμε την απάντησή του, σημειώνοντας ότι δεν εισφέρει κάτι περισσότερο σε όσα σχολιάζαμε από την ανακοίνωση του Δήμου, ούτε αναιρεί τα ψέματα, τα οποία εντοπίζαμε. Αντίθετα παραδέχεται ότι η προηγούμενη διοίκηση Βασιλόπουλου δεν γνώριζε τα χρέη από παλαιές ασφαλιστικές υποχρεώσεις των Σχολικών Επιτροπών (χωρίς να εξηγεί γιατί αναφέρθηκε στην ανακοίνωση ότι «δεν είχαμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο ενημερωθεί από την προηγούμενη Διοίκηση» – μήπως για να δημιουργηθούν εντυπώσεις;). Και αποσιωπά εντελώς το σημείο του άρθρου μας, όπου επισημαίνουμε τις ευθύνες των συναδέλφων του στη διοίκηση Βούρου – στελεχών της διοίκησης Γαϊτανά, στη συσσώρευση των οφειλών ΙΚΑ/ΕΦΚΑ από παλαιά πρόστιμα. Παραδέχεται επίσης ότι καθυστέρησε το δεκατιανό (προσπαθώντας να αποποιηθεί των ευθυνών, μιλώντας για καθυστέρηση συγκρότησης των σχολικών επιτροπών, αν και αυτές έχουν συγκροτηθεί από τις αρχές Οκτωβρίου). Και τέλος δεν απαντά πώς βρέθηκαν τα χρήματα για την έκτακτη επιχορήγηση των σχολείων, εφόσον όπως ισχυρίζεται η δημοτική αρχή παρέλαβε άδεια ταμεία.

Η απάντηση του κ. Κωνσταντινίδη

Δεν συνηθίζω να απαντώ στα σχόλιά σας που με αφορούν άμεσα ή έμμεσα γιατί, όπως ίσως γνωρίζετε, δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο όπως άλλοι και δεν θα έκανα άλλη δουλειά όλη μέρα. Επειδή, όμως, μιλήσατε για «συνειδητά ψέματα» αναγκάζομαι να σας θυμίσω τα εξής για να καταλάβει και ο κόσμος τι σημαίνει στείρα αντιπολίτευση:

1. Όσον αφορά την καθυστέρηση του δεκατιανού, αποκρύπτετε επίτηδες ότι οι Σχολικές Επιτροπές συνεστήθησαν με καθυστέρηση λόγω της αναμονής της νέας σχετικής υπουργικής απόφασης της Κυβέρνησης και ως εκ τούτου καθυστέρησε εύλογα και η επιχορήγησή τους και το πρόγραμμα του δεκατιανού που χρηματοδοτούν.

2. Για την πραγματική και καθόλου ειδυλλιακή οικονομική κατάσταση του Δήμου θα πάρετε τις κατάλληλες απαντήσεις σύντομα από αρμοδιότερους από εμένα. Η παιδεία αποτελεί όμως πρώτη προτεραιότητα και γι’ αυτό καταφέραμε να βρούμε τα χρήματα για την έκτακτη επιχορήγηση των σχ. επιτροπών. Το ενδιαφέρον είναι ότι αντί να χαίρεστε γι’ αυτό, μας κατηγορείτε…

3. Η διοίκηση Βασιλόπουλου έδινε δεκατιανό και στα δημοτικά, αλλά τον προηγούμενο χρόνο, χωρίς βέβαια ευθύνη του Δήμου, δεν δίνονταν δωρεάν γεύματα σε όλα τα παιδιά των δημοτικών από το Υπουργείο όπως ήδη συμβαίνει φέτος, γεγονός που επίσης αποκρύπτετε! Οπότε κρίναμε ότι υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη στήριξης στα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου και σχετική δυνατότητα άμεσης βοήθειας από το Δήμο ενόψει και των νέων οικονομικών υποχρεώσεων που προέκυψαν και αναλύονται πιο κάτω.

4. Τα χρέη της παλαιάς 3ης Σχολικής Επιτροπής ύψους 12.455 ευρώ που καταλογίσθηκαν πρόσφατα από τον ΕΦΚΑ στη 2η Σχολική Επιτροπή του Δήμου μας (ενώ έπονται άλλα 6.000 ευρώ από παρόμοιες αιτίες) δεν περιλαμβάνονταν μέχρι σήμερα στις οφειλές της γιατί απλούστατα η παλιά 3η σχ. επιτροπή είχε άλλο ΑΦΜ και Αριθμό Μητρώου ΙΚΑ και το ΙΚΑ δεν είχε ενημερωθεί από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές για την κατάργηση των παλαιών επιτροπών και τη συγχώνευσή τους στις νέες. Λογικό είναι, λοιπόν, να έχει εκδοθεί η Ασφαλιστική Ενημερότητα που αναφέρετε στο δημοσίευμά σας, η οποία πλέον δεν ισχύει.

5. Όσον αφορά τα ψέματα που τάχα περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση του Δήμου, αδυνατώ να καταλάβω πού βρίσκονται. Ομολογείτε και εσείς ότι ουδέποτε ενημερωθήκαμε από την προηγούμενη δημοτική αρχή για την ύπαρξη αυτών των χρεών (γιατί, όπως λέτε, δεν γνώριζε γι’ αυτά). Μα αυτό ακριβώς αναφέρεται και στην ανακοίνωση του Δήμου. Ότι δεν είχαμε ενημερωθεί από την απερχόμενη διοίκηση για τα συγκεκριμένα χρέη. Δεν αναφέρεται κάπου ότι τα γνώριζε η προηγούμενη δημοτική αρχή και μας τα απέκρυψε. Πού είναι λοιπόν το ψέμα; Η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, που βγάζει μάλιστα και μια πικρία όταν γίνεται κάτι θετικό, είναι νομίζω φανερή στους ιδιαίτερα νοήμονες αναγνώστες σας.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *