Τη Δευτέρα 18/11 στο ΠΠΙΕΔ η παρουσίαση του βιβλίου για την ιστορία της πόλης μας

Παρουσίαση του βιβλίου «Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα: Ιστορικές Διαδρομές μέσα στο 20ο αιώνα» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΠΠΙΕΔ. Την εκδήλωση οργανώνει το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς-Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου» και τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ). Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

  • Αριστείδης Βασιλόπουλος, Φιλόλογος, π. Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας.
  • Κωστής Καρπόζηλος, Iστορικός, Διευθυντής ΑΣΚΙ.
  • Θανάσης Γάλλος, Ιστορικός, Διδάκτωρ Ιστορίας ΕΚΠΑ.

Την συζήτηση συντονίζει η Ρένα Χωρέμη- Θωμοπούλου,  ΜSc  διαχ. πολιτισμού και ΜSc μουσειολογίας.

Την συγγραφική ομάδα αποτέλεσαν οι: Θανάσης Γάλλος, Στέφανος Ιωαννίδης, Ανδρέας Μπαλτάς, Στάθης Παυλόπουλος, Νίκος Τσιβίκης, Αγγελική Χριστοδούλου.

Στη συγκεκριμένη έκδοση αποτυπώνεται η χρονολογική εξέλιξη του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, εστιάζοντας στις μεγάλες τομές και μετασχηματισμούς του 20ου αιώνα (την προσφυγική άφιξη και εγκατάσταση, την ανάδυση κρατικών και κοινοτικών υποδομών, την ίδρυση του Δήμου και των υπηρεσιών του, τις μεταβολές της κοινωνικής και πολιτικής ιστορίας (π.χ. Κατοχή), την ανάπτυξη των πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων, τους οικιστικούς μετασχηματισμούς και τις δημογραφικές εξελίξεις).

Μετά το πέρας της παρουσίασης, θα γίνει απονομή βραβείων και βεβαιώσεων συμμετοχής, στους διακριθέντες και συμμετέχοντες στον φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα «Ένα κλικ για τον προσφυγικό συνοικισμό της Νέας Φιλαδέλφειας», που προκήρυξε το ΠΠΙΕΔ σε συνεργασία με το φωτογραφικό εργαστήρι του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, από τις 25/10/2018 έως τις 31/12/2018. Το πολιτιστικό προϊόν του διαγωνισμού (φωτογραφίες των προσφυγικών οικιών της Ν. Φιλαδέλφειας), ότι έμεινε σήμερα από τον προσφυγικό συνοικισμό της Ν. Φιλαδέλφειας που πρωτοκατοικήθηκε 92 χρόνια πριν, στις 17 Ιουλίου 1927, θα εκτεθεί την ίδια ημέρα στο χώρο της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18.30 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *