Τραπεζικές κατασχέσεις για μικροχρέη από τη διοίκηση Βούρου

Το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και αποκαλυπτικά του τρόπου που πολιτεύεται η διοίκηση Βούρου και οι συμπαραστάτες της. Στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση μεταξύ των επικεφαλής, ο επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών Α. Βασιλόπουλος ρώτησε τη διοίκηση αν ευσταθούν οι καταγγελίες ότι ο Δήμος το τελευταίο διάστημα προχωρά σε κατασχέσεις μικροποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών του Δήμου. Γεγονός μάλιστα που οδήγησε πολλούς ανθρώπους τις τελευταίες μέρες στο δημαρχείο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν. Συγκεκριμένα, καταγγέλθηκε ότι λόγω οφειλής 1.200 ευρώ στο Δήμο κατασχέθηκαν 600 ευρώ από λογαριασμό καρκινοπαθούς και άλλα 600 από την κόρη της.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Τάφας απάντησε, λέγοντας πως η διοίκηση είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει το νόμο και ως εκ τούτου δεν μπορεί να εξαιρέσει κανένα μικροοφειλέτη. Αυτή είναι μία δουλειά, όπως είπε, των υπηρεσιών του Δήμου, στην οποία ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει την παραμικρή παρέμβαση. Επιπλέον, εμμέσως πλήν σαφώς κατηγόρησε την προηγούμενη δημοτική αρχή ότι παρενέβαινε σε τέτοιες περιπτώσεις. Με απλά λόγια, την κατηγόρησε ότι δεν προχωρούσε σε κατασχέσεις μικροποσών από ανθρώπους που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι χτυπημένοι από τη φτώχεια και την ανεργία.

Εμείς απλώς να σχολιάσουμε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι, άρα και οι αντιδήμαρχοι, εκλέγονται από τους πολίτες και οφείλουν να αναλαμβάνουν τις πολιτικές τους ευθύνες και όχι να οχυρώνονται όποτε τους συμφέρει πίσω από το νόμο ρίχνοντας την ευθύνη στους υπαλλήλους. Στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με μία ακραία νεοφιλελεύθερη διοίκηση. Δεν έχουμε να κάνουμε ούτε καν με μία διοίκηση που άλλα λέει και άλλα κάνει, όπως τη συμφέρει κάθε φορά. Έχουμε να κάνουμε με μία ανάλγητη και αναξιοπρεπή πολιτική στάση, που προκειμένου να γεμίσει τα ταμεία του Δήμου στρέφεται ενάντια στους πιο φτωχούς και αδύναμους αυτής της κοινωνίας, βάζοντας κανονικά χέρι στο πορτοφόλι τους. Και όλο αυτό, όπως πολλές φορές ειπώθηκε από τον «συνεργαζόμενο» κ. Γρετζελιά και τον κ. Βούρο το ονομάζουν κανονικότητα. Τέτοια απάνθρωπη κανονικότητα να τη χαίρεστε κύριοι, εσείς και οι μεγαλόσχημοι φίλοι σας…

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

2 Σχόλια

  1. Το πιο γελοίο της υπόθεσης είναι ότι τις κατασχέσεις τις κάνει δήμαρχος που χρωστά τα μαλλιά της κεφαλής του στο Ελληνικό Δημόσιο και στις τράπεζες. Ούτε ίχνος ντροπής.

  2. Ψάχνω να βρω ως τι θα μπορούσα να χαρακτηρίσω μια διοίκηση που έχει στον πυρήνα της σκέψης της να είναι άτεγκτος εισπρακτικός μηχανισμός, με τεράστιες δόσεις κοινωνικής αναλγησίας ακόμα και σε καρκινοπαθείς, όταν ο επικεφαλής της χρωστάει 500.000€ και προσλαμβάνει και πέντε συμβούλους με δημόσιο χρήμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *