Μετά τους «λαθροεισβολείς» ήρθαν και οι… γύφτοι να μας κλέψουν

Και όμως. Ακόμη και ύστερα από όσα έγιναν στο προτελευταίο δημοτικό συμβούλιο, όπου ο ίδιος ο κ. Βούρος ανακάλεσε την ατυχή του έκφραση περί «εισβολής μεταναστών», ο κ. Γρετζελιάς επιμένει στους απαξιωτικούς και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς κατά συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού. Μετά τη «λαίλαπα» των προσφύγων, αυτή τη φορά στο στόχαστρό του βρέθηκαν οι ΡΟΜΑ ή τσιγγάνοι. Γιατί; Δεν χρειάζεται γιατί, μιας και όταν θέλεις να στοχοποιήσεις κάποια ομάδα του πληθυσμού, κάπως, κάπου, με κάποιο τρόπο θα το συσχετίσεις με ένα άσχετο θέμα συζήτησης.

Αυτή τη φορά ήταν η συζήτηση για τη χρεοκοπημένη και εγκαταλελειμμένη ΜΑΒΑ (πρώην ΡΕΝΟ) στην εθνική οδό, που άνοιξε με αφορμή την ενδιαφέρουσα πρόταση του κ. Κανταρέλη να διανοιχθεί και να πεζοδρομηθεί η οδός Λάρνακος. Εκεί λοιπόν, ο κ. Γρετζελιάς συνέβαλε στη συζήτηση λέγοντας πως τη ΜΑΒΑ την κλέβουν γύφτοι!!!  Πως το ξέρει; Μα δεν χρειάζεται να το ξέρει. Άλλωστε, ο κ. Γρετζελιάς τα ξέρει όλα, ακόμα και αυτά που δεν έχουν υπάρξει ακόμη ή δεν θα υπάρξουν ποτέ. Και σίγουρα ξέρει πως πίσω από την καθημερινή – εδώ και πολλά χρόνια – λεηλασία της ΜΑΒΑ βρίσκονται ΡΟΜΑ.

Πέραν του κωμικού της υπόθεσης, το ζήτημα με τον ανοιχτά ρατσιστικό λόγο του κυρίου Γρετζελιά τείνει να γίνει κανονικότητα στα δημοτικά συμβούλια. Και όσο, ούτε ο πρόεδρος, ούτε ο Δήμαρχος τον εγκαλούν, τόσο ο κ. Γρετζελιάς θα ξεθαρρεύει. Και εδώ δεν χωρούν αστεία. Ζούμε σε μία εποχή, που ναι μεν, η Χρυσή Αυγή έμεινε εκτός Βουλής, ο λόγος και η ατζέντα της όμως υιοθετείται από τμήματα του παραδοσιακού πολιτικού συστήματος και κερδίζει ακροατήρια, χωρίς μάλιστα το ενοχικό αίσθημα που κουβαλά η ταύτιση με τη δολοφονική συμμορία. Και αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, σε μια εποχή που τμήματα ενός φτωχοποιημένου και ηττημένου λαού ευκολότερα στοχοποιούν συλλήβδην κάποιους αδύναμους, παρά διεκδικούν τη λύση των προβλημάτων τους με αγωνιστικό και συλλογικό τρόπο.  Και εδώ οι υπηρεσίες του κ. Γρετζελιά είναι επικίνδυνες και οφείλουν να καταδικαστούν από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και σίγουρα ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο. Αλήθεια, κ. Γρετζελιά. Αυτό που είπατε με περίσσιο θράσος στο δημοτικό συμβούλιο, θα μπορούσατε να το πείτε παρουσία αθίγγανων στη συνεδρίαση; Ή εκεί θα αναγκαζόσασταν  να είστε πιο εγκρατής;

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *