Και όμως, το στέκι νεολαίας έχει ψηφισμένο κανονισμό λειτουργίας κ. Γρετζελιά…

Σε αντίθεση με όσα ανακριβώς και αναληθώς ισχυρίστηκε ο κ. Γρετζελιάς στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 11/11, το στέκι νεολαίας όχι μόνο δεν δημιουργήθηκε ως χώρος ασυδοσίας, αλλά ως ένας ζωντανός, ενεργός και δημιουργικός χώρος για τους νέους, υπό την αιγίδα και την εποπτεία του Δήμου. Παραθέτουμε τον κανονισμό λειτουργίας του, όπως αυτός ψηφίστηκε στις 27/3/19, ύστερα από εισήγηση διαπαραταξιακής επιτροπής που είχε συγκροτηθεί στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και συνεδρίασε την 21η Μαρτίου.

Κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Στεκιού Νεολαίας Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Άρθρο 1 – Ιστορικό

Άρθρο 2 – Πού στεγάζεται

Άρθρο 3 – Διοικητικό πλαίσιο

 1. Κάλυψη δαπανών
 2. Πού υπάγεται διοικητικά

Άρθρο 4 – Ωράριο λειτουργίας

Άρθρο 5 – Πώς διατίθεται

Άρθρο 6 – Για ποιους σκοπούς διατίθεται

Άρθρο 7 – Υποχρεώσεις χρηστών του χώρου

Άρθρο 8 – Διάθεση προϊόντων

Άρθρο 9 – Γνωστοποίηση εκπροσώπων

Άρθρο 1

Ιστορικό

Ένα Στέκι Νεολαίας αποτελεί πάγιο αίτημα της νεολαίας της πόλης μας. Ένα σημαντικό βήμα είχε γίνει τη δεκαετία του 1980 επί δημαρχίας του αείμνηστου Σάββα Σταματιάδη, με τη λειτουργία Στεκιού Νεολαίας στο χώρο του σημερινού κεντρικού ΚΑΠΗ Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά μετά την αλλαγή δημοτικής διοίκησης, στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ο συγκεκριμένος χώρος επιλέχθηκε να ενοικιαστεί σε ιδιωτική επιχείρηση εστίασης. Το αίτημα επανήλθε αποφασιστικά στο προσκήνιο με μια εκστρατεία συλλογής υπογραφών μεταξύ των μαθητών της πόλης μας. 

Άρθρο 2

Πού στεγάζεται

Το Δημοτικό Στέκι Νεολαίας του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας στεγάζεται στον ένα όροφο του κτιρίου που κληροδοτήθηκε στον Δήμο μας και βρίσκεται στην διασταύρωση Βάρναλη και Περικλέους, στη Νέα Χαλκηδόνα. 

Άρθρο 3

Διοικητικό πλαίσιο

 1. Κάλυψη δαπανών

Το Στέκι Νεολαίας θα αποτελεί δημοτικό χώρο, όπως είναι τα Πνευματικά Κέντρα ή τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων. Κατ’ επέκταση την ευθύνη της λειτουργίας και το βάρος της κάλυψης όλων των λειτουργικών δαπανών θα έχει ο Δήμος, καθώς και την υποχρέωση διάθεσης αντίστοιχου προσωπικού και εξοπλισμού για την λειτουργία αυτού.

 1. Πού υπάγεται διοικητικά

Η αξιοποίηση του χώρου από τους νέους της πόλης μας και η φύση των δραστηριοτήτων που θα λαμβάνουν χώρα σε αυτό, καθιστούν την διαχείρισή του αρμοδιότητα του τμήματος Παιδείας & Πολιτισμού της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας. 

Άρθρο 4

Ωράριο λειτουργίας

Το Στέκι Νεολαίας θα λειτουργεί με συγκεκριμένο ωράριο που θα οριστεί, βάσει και των δυνατοτήτων του υπάρχοντος προσωπικού, από το τμήμα Παιδείας & Πολιτισμού και σε συνεννόηση με την Συντονιστική Επιτροπή Στεκιού, προκειμένου να εξυπηρετούνται όσο το δυνατόν καλύτερα οι δραστηριότητες των νέων της πόλης μας και η προαγωγή του πολιτισμού και της παιδείας στην πόλη μας.

Η λειτουργία δεν θα πραγματοποιείται μετά τις 22:00 μ.μ..Σε περιπτώσεις εκδηλώσεων θα υπάρχει η διαδικασία του παραχωρητηρίου ως περιγράφεται παρακάτω.

Άρθρο 5

Πώς διατίθεται

Οι διάφορες δραστηριότητες θα υλοποιούνται στον δημοτικό χώρο του Στεκιού Νεολαίας κατόπιν αιτημάτων και έγκρισης αυτών από το τμήμα Παιδείας & Πολιτισμού. Την αρμοδιότητα εξέτασης και έγκρισης των αιτημάτων θα έχει ο/η αρμόδιος/-α Αντιδήμαρχος Παιδείας και ο/η Δήμαρχος.

Δύναται με απόφαση Δημάρχου να ορίζεται εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για την επίβλεψη της λειτουργίας του Στεκιού Νεολαίας.

Άρθρο 6

Για ποιους σκοπούς διατίθεται

 • Δημιουργούμε έναν χώρο ανοικτό σε όλους τους νέους που θα φιλοξενεί τις πολιτιστικές, καλλιτεχνικές, μαθητικές, φοιτητικές, πολιτικές τους δραστηριότητες. Θα στηρίζει και θα προάγει την ελεύθερη έκφραση των νέων του Δήμου και των συλλογικοτήτων τους και τη μη κερδοσκοπική ψυχαγωγία τους. 
 • Στον χώρο του Δημοτικού Στεκιού Νεολαίας θα διεξάγονται ελεύθερα κάθε είδους εκδηλώσεις όλων των συλλογικοτήτων νεολαίας που δραστηριοποιούνται στον Δήμο, εκτός εκείνων που έχουν φασιστικό ή ρατσιστικό χαρακτήρα. 

Άρθρο 7

Υποχρεώσεις χρηστών του χώρου

 • Για κάθε επιμέρους εκδήλωση φιλοξενούμενης νεανικής ομάδας θα υπάρχει η υποχρέωση κατοχής σχετικού παραχωρητηρίου αλλά και η υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης από τον φυσικό εκπρόσωπο του φιλοξενούμενου φορέα σχετικά με την τήρηση των κανόνων χρήσης του χώρου.
 • Οι νεανικές ομάδες που διοργανώνουν εκδηλώσεις στο Δημοτικό Στέκι Νεολαίας οφείλουν να σέβονται τον χώρο και να τον παραδίδουν καθαρό και όπως ακριβώς τον παρέλαβαν, σε αντίθετη περίπτωση δεν θα τους παραχωρείται ξανά.
 • Όπως σε κάθε δημόσιο χώρο απαγορεύεται το κάπνισμα και η χρήση αλκοόλ.
 • Θα τηρούνται αυστηρά οι ισχύοντες κανόνες κοινής ησυχίας.
 • Το Δημοτικό Στέκι Νεολαίας θα αποτελεί ένα ασφαλές μέρος ψυχαγωγίας των νέων παιδιών της περιοχής μας, μακριά από τους κινδύνους των ναρκωτικών και λοιπόν εξαρτήσεων που μαστίζουν τη νεολαία.

Άρθρο 8

Διάθεση προϊόντων

 • Θα υπάρξει πρόβλεψη από τον Δήμο για την διάθεση ορισμένων προϊόντων χωρίς αντίτιμο για τους νέους που θα συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Δημοτικού Στεκιού Νεολαίας.

Άρθρο 9

Γνωστοποίηση εκπροσώπων

Η Συντονιστική Επιτροπή των νέων πρέπει να γνωστοποιεί τους εκπροσώπους της για την επικοινωνία με το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας όταν αλλάζει.

Αριθμός Απόφασης: 90/2019

Αριθμός πρωτοκόλλου απόφασης: 9942/1-4-2019

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *