Στις 8/11 εκδικάζεται η αγωγή ενάντια στο δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Στις 8 Νοεμβρίου εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Πειραιά η αγωγή που έχει υποβάλει η εταιρεία Oil One (συμφερόντων Μελισσανίδη) εναντίον του δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου για συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή υπερασπίστηκε το περιβάλλον και την πόλη του.

Το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεδρίασή του τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εγκρίνει το παρακάτω ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο δήμαρχο (σ.σ. η πλειοψηφία Βούρου αρνήθηκε να συζητήσει καν ανάλογο ψήφισμα συμπαράστασης που κατέθεσε στο Δ.Σ. η Δύναμη Πολιτών):

« Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου-Δραπετσώνας εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στο δήμαρχο της πόλης, στον οποίο έκανε αγωγή η Oil One για δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση. Η αγωγή της εταιρείας κατά του Χρήστου Βρεττάκου, με την οποία ζητά προσωπική κράτηση ενός έτους και 500.000 ευρώ αποζημίωση από τον ίδιο, στρέφεται κατά της πόλης μας, όλων των κατοίκων της και κατά του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκηση: Με τις παρεμβάσεις του ο δήμαρχος έπραξε το αυτονόητο για κάθε άνθρωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Πρόταξε την ανησυχία για την υγεία των ανθρώπων και το περιβάλλον από τη λειτουργία της εν λόγω εταιρείας. Η συνειδητή προσπάθεια της Oil One να τρομοκρατήσει, να εκβιάσει και να καταστείλει τον δίκαιο αγώνα της τοπικής κοινωνίας ενάντια στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος και για καλύτερη ποιότητα ζωής, δε θα περάσει.

Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στις 8.30 το πρωί δίνουμε ραντεβού έξω από το πρωτοδικείο Πειραιά, για να συμπαρασταθούμε στον δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας και να στείλουμε ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι κανένας και τίποτα δε θα μπει πάνω από το δικαίωμα των κατοίκων σε μια ανθρώπινη πόλη, κανένα οικονομικό συμφέρον δεν αξίζει περισσότερο από τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον μας.»

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *