Δεκτές οι προσφυγές κατά του τσιμεντώματος του Ποδονίφτη – Το ΣτΕ ακυρώνει την ΑΕΠΟ

Ακυρώνεται η Απόφαση ‘Εγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για το έργο εγκιβωτισμού του Ποδονίφτη, όπως ανακοινώθηκε σήμερα (6/11) στο ακροατήριο από τον πρόεδρο του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής είχαν προσφύγει ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, ο Δήμος Αθηναίων και ο Σύλλογος Ροή – Πολίτες υπέρ των Ρεμάτων μαζί με κατοίκους. Η απόφαση, το σκεπτικό της οποίας αναμένεται, δικαιώνει τους προσφεύγοντες και ακυρώνει το σχεδιασμένο έργο της Περιφέρειας Αττικής για τσιμέντωμα των τελευταίων 780 μέτρων φυσικής κοίτης του ποταμού που βρίσκεται στα όρια του Δήμου μας.

Η απόφαση αποτελεί πλήρη δικαίωση της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου μας, η οποία εμπεριστατωμένα απέρριψε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, υιοθετώντας τις επισημάνσεις ειδικών επιστημόνων και οργανώσεων και οργανώνοντας εκτεταμένες συζητήσεις με τους κατοίκους. Στην απόφαση και την τεκμηρίωση του δικού μας Δήμου στηρίχθηκε και ο Δήμος Αθηναίων, ο οποίος επίσης απέρριψε το έργο.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η Περιφέρεια Αττικής είναι υποχρεωμένη να σχεδιάσει εξ αρχής την όποια παρέμβαση στον Ποδονίφτη και οι δυο όμοροι Δήμοι θα πρέπει να παρέμβουν για την σχεδίαση ενός έργου που να διαφυλλάσσει και να αναδεικνύει το φυσικό περιβάλλον.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *