Αλληλεγγύη στο λαό της Χιλής

Περισσότεροι από 200 πολίτες υπογράφουν μέχρι σήμερα το κείμενο αλληλεγγύης προς τον λαό της Χιλής. Ανάμεσα τους, ακαδημαϊκοί, καλλιτέχνες, συνδικαλιστές, εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, πρώην υπουργοί και βουλευτές, αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης και ακτιβιστές οργανώσεων αλληλεγγύης. Η συλλογή υπογραφών θα συνεχιστεί μέχρι 17 Νοέμβρη 2019, θα δημοσιοποιηθούν, θα κατατεθούν στην πρεσβεία της Χιλής, στο ελληνικό κοινοβούλιο και στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα.

To κείμενο συλλογής υπογραφών:

Ο Χιλιάνικος λαός με τις πλούσιες αγωνιστικές παραδόσεις, της περιόδου της κυβέρνησης Αλλιέντε αλλά και των αντιδικτατορικών αγώνων πέφτει σήμερα θύμα της σκληρής στρατιωτικής καταπίεσης της ανάλγητης, τυραννικής, νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Πινιέρα.
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο λαό της Χιλής, στα συνδικάτα, στις φοιτητικούς συλλόγους και στους άλλους μαζικούς του φορείς που αγωνίζονται ενάντια στη φτώχεια, ενάντια τις βαθιές όσο και προκλητικές κοινωνικές ανισότητες, ενάντια στο πινοτσετικής έμπνευσης Σύνταγμα που ισχύει ακόμη.

Για να δείτε το κείμενο υπογραφών και να υπογράψετε πατήστε εδώ

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *