20 σοβαρά ερωτήματα Βασιλόπουλου προς το Δήμο

Με έγγραφο που πρωτοκόλλησε στο Δήμο, ο πρώην δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος θέτει 20 σοβαρά ερωτήματα για ισάριθμα θέματα του Δήμου.

Το έγγραφο έχει ως εξής:

Παρακαλώ πολύ όπως με ενημερώσετε εγγράφως ή ηλεκτρονικώς εντός του προβλεπόμενου από τη νομοθεσία χρονικού διαστήματος για τα κάτωθι:

 1. Το προσχέδιο της Διεύθυνσης Οικονομικών καθώς και όλα τα οικονομικά στοιχεία που απαιτούνται για τη σύνταξη του προϋπολογισμού εσόδων/εξόδων και του Τεχνικού προγράμματος του 2020. Ειδικότερα, ταμειακά διαθέσιμα, αποθεματικό, μισθολογικά κόστη, Π.Ο.Ε, δόσεις για αποπληρωμή δανείων, συνεχιζόμενα έργα και υπηρεσίες, Κ.Α.Π, ΣΑΤΑ, ΣΑΤΑ σχολείων, χρηματοδοτήσεις ΕΣΠΑ, χρηματοδοτήσεις Περιφέρειας Αττικής, χρηματοδοτήσεις ΥΠ.ΕΣ, καθώς και όλες τις εισηγήσεις των υπηρεσιών στο τμήμα προϋπολογισμού προκειμένου να καταρτιστεί το προσχέδιο προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος του 2020.
 2. Το συγκεκριμένο στάδιο στο οποίο βρίσκεται η υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο για την τοποθέτηση των ηχοπετασμάτων κατά μήκος της Εθνικής Οδού, καθώς και την αντίστοιχη τεχνική μελέτη του έργου.
 3. Το συγκεκριμένο στάδιο στο οποίο βρίσκεται η εξέλιξη του διαγωνισμού για την αλλαγή ηλεκτροφωτισμού στο άλσος, καθώς και τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει ο Δήμος.
 4. Το συγκεκριμένο στάδιο στο οποιό βρίσκεται ο διαγωνισμός και η υπογραφή σύμβασης για την υπηρεσία Benefit As you Save (BUS) για την προώθηση της ανανακύκλωσης στο Δήμο μας.
 5. Εάν και πότε πρόκειται να ξεκινήσει η δωρεάν διανομή δεκατιανού στα σχολεία της πόλης μας και μέσω ποιας διαδικασίας.
 6. Εάν υπάρχει απόφαση για επιβολή τέλους για τις γαμήλιες τελετές, ποιο είναι το ύψος του, βάσει ποιας απόφασης ελήφθη, καθώς και ποιοι είναι αυτοί που το ψήφισαν.
 7. Εάν υπάρχει πρόθεση και σχεδιασμός να υπάρξουν απομαγνητοφωνημένα πρακτικά στην Οικονομική επιτροπή, τα οποία να είναι προσβάσιμα σε όλους τους πολίτες, δεδομένης της αυξημένης σημασίας της λόγω των αρμοδιοτήτων που δόθηκαν με το Ν. 4623/09.08.2019.
 8. Αναλυτικά οι παρεμβάσεις αποκατάστασης πεζοδρομίων, βάσει της σύμβασης που υπογράφηκε από το Δήμο ύστερα από τη διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού. Πιο αναλυτικά, πόσα τετραγωνικά έχουν καλυφθεί, σε ποια ακριβώς διεύθυνση, καθώς και σε ποια συγκεκριμένα σημεία θα γίνουν παρεμβάσεις μέχρι την ολοκλήρωση της σύμβασης.
 9. Αναλυτικά το καθεστώς με το οποίο λειτουργούν οι ανοιχτοί δημοτικοί χώροι άθλησης και αν υπάρχουν παραχωρήσεις, τον αντίστοιχο σύλλογο, τις παραχωρημένες ώρες, τις διαθέσιμες ώρες για τους κατοίκους, καθώς και βάσει ποιας απόφασης έχουν γίνει οι παραχωρήσεις. Πιο συγκεκριμένα, για το γήπεδο στο Φουγάρο, για το γήπεδο 5Χ5 στη συνοικία Ειρήνη, για το γήπεδο 5Χ5 στη Νησίδα, για το γήπεδο 5Χ5 Γεώργιος Παυλάκης στη Νέα Χαλκηδόνα, καθώς και για το γήπεδο 5Χ5 στο Κάτω Κουκλάκι.
 10. Τη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας για την κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού «Ανάπλαση χώρων κοιμητηρίου», το οποίο κατακυρώθηκε με την μηδαμινή έκπτωση του 12%, καθώς και σε τι ενέργειες πρόκειται να προβεί ο Δήμος για τη διασφάλιση των συμφερόντων του.
 11. Αναλυτική κατάσταση με τα τετραγωνικά των ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών στο Δήμο μας και ανά κατηγορία (οικίες/επαγγελματικά/υγειονομικού ενδιαφέροντος/ τράπεζες/ υπεραγορές).
 12. Αναλυτική κατάσταση των εσόδων από τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων ανά κατάστημα από 1/1/2019 μέχρι και τη στιγμή που βάσει της νομοθεσίας θα παραλάβω την απάντηση, καθώς και αν υπάρχουν τυχόν οφειλές και από ποιους.
 13. Αναλυτική κατάσταση των προστίμων που έχουν επιβληθεί από τη δημοτική αστυνομία σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, των ποσών που έχει βεβαιώσει το τμήμα εσόδων χώρων ανά κατάστημα από 1/1/2019 μέχρι και τη στιγμή που βάσει της νομοθεσίας θα παραλάβω την απάντηση, καθώς και αν αυτά έχουν πληρωθεί.
 14. Αναλυτική κατάσταση των εσόδων από το φόρο (0,5%) επί των ακαθάριστων εσόδων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για κάθε κατάστημα από 1/1/2019 μέχρι και τη στιγμή που βάσει της νομοθεσίας θα παραλάβω την απάντηση, καθώς και αν υπάρχουν τυχόν οφειλές και από ποιους.
 15. Αναλυτική κατάσταση με όσους έχουν ενταχθεί είτε στην προγενέστερη ρύθμιση των 100 δόσεων, είτε στην τρέχουσα των 120 δόσεων, καθώς και τη συνέπεια στην αποπληρωμή των δόσεών τους.
 16. Αναλυτική κατάσταση όσων οφείλουν στο Δήμο πάνω από 5.000 ευρώ, την αιτιολογία της κάθε οφειλής, καθώς και τις συγκεκριμένες ενέργειες έχουν κάνει οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.
 17. Το συνολικό κόστος της τριήμερης πολιτιστικής εκδήλωσης (30/9 – 2/10), την αντίστοιχη μελέτη, τον τρόπο ανάθεσης των αντίστοιχων υπηρεσιών, καθώς και όλες τις προσφορές ώστε να επιλεγεί ο ανάδοχος-οι.
 18. Τα ονόματα των έμμισθων συμβούλων του δημάρχου, τα συγκεκριμένα καθήκοντα βάσει της πρόσληψής τους και το συνολικό μισθολογικό τους κόστος ανά μήνα. Επίσης, παρακαλώ όπως μου γνωστοποιήσετε το συνολικό αριθμό των έμμισθων συμβούλων που προγραμματίζει να προσλάβει ο δήμαρχος.
 19. Τη μελέτη για την ψηφιοποίηση τοπογραφικού διαγράμματος και μηχανοργάνωσης του κοιμητηρίου, καθώς και αν έχει ξεκινήσει διαδικασία ανάθεσης, με τι τρόπο αυτή θα γίνει, καθώς και τις αντίστοιχες προσφορές.
 20. Τις όποιες μετακινήσεις προσωπικού έχουν λάβει χώρα από 1/9/2019 μέχρι και τη στιγμή που βάσει της νομοθεσίας δοθεί η απάντηση.

Άρης Βασιλόπουλος

Δημοτικός σύμβουλος

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δύναμη Πολιτών

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *