Καταδικάζουν «τα γεγονότα στην παρέλαση» δήμαρχος και μητροπολίτης

Από το γρφείο τύπου του Δήμου λάβαμε την παρακάτω κοινή δήλωση του μητροπολίτη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και του δημάρχου Γ. Βούρου, «σχετικά με τα γεγονότα που συνέβησαν κατά την διάρκεια της μαθητικής παρελάσεως της 28ης Οκτωβρίου 2019 στη Ν. Φιλαδέλφεια»:

Η παρέλαση της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου δεν αποτελεί μία απλή επιφανειακή επίδειξη ισχύος, αλλά μία κίνηση βαθύτατου σεβασμού, τιμής και μνήμης ενός λαού και ενός έθνους, που δεν λησμονεί την ένδοξη ιστορία του, ούτε και τον ηρωισμό των προγόνων του, οι οποίοι θυσίασαν τις ζωές τους για τα υψηλά ιδανικά της ελευθερίας, της ειρήνης και της δημοκρατίας, καθώς και ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού, αυταρχισμού και ξενοφοβίας.

Άλλωστε, η προπόρευση του κατεξοχήν ιερού εθνικού μας συμβόλου, της Γαλανόλευκης Σημαίας μας, η οποία εμψυχώνει, ενώνει και καθοδηγεί τους Έλληνες στο διάβα των αιώνων, περικλείοντας στις πτυχές της αγώνες και θυσίες τους Έθνους μας, σηματοδοτεί την ιερότητα της παρελάσεως, αλλά και τον σεβασμό τον οποίο οφείλουμε, ως πρόσωπα, να επιδεικνύουμε ενώπιόν της.

Υπό το πνεύμα αυτό, κάθε μορφή διαμαρτυρίας εντός της παρελάσεως αποτελεί διακωμώδηση και προσβολή της Ελληνικής μας Σημαίας, των ιερών μας συμβόλων και αμαύρωση της μνήμης των πεσόντων ηρώων.

Συνεπώς, καταδικάζουμε απερίφραστα τα όσα συνέβησαν από εξωσχολικούς κατά την διάρκεια της μαθητικής παρελάσεως της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Και δήλωση Κωνσταντινίδη

Δική του δήλωση εξέδωσε και ο αντιδήμραχος Παιδείας Α. Κωνσταντινίδης:

Η «παρέμβαση» των αγνώστων κοριτσιών που παρεισέφρησαν κατά την παρέλαση των σχολείων στην πόλη μας την 28η Οκτωβρίου ήταν ατυχέστατη και επιεικώς απαράδεκτη. Η παρέλαση και οι εκδηλώσεις  απόδοσης τιμής για τους ηρωικούς αγώνες των προγόνων μας δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται ως αφορμή έκφρασης διαμαρτυριών ή άλλων «απόψεων».

Η ελευθερία της έκφρασης είναι μεν αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου, αλλά, όπως κάθε δικαίωμα, δεν μπορεί να χρησιμοποιείται καταχρηστικά.  Δεν επιτρέπεται  να μετατρέπεται μια Εθνική Επέτειος σε  ευκαιρία δημοσιότητας για την προώθηση οιασδήποτε άποψης και μάλιστα με οιονδήποτε τρόπο.

 Μια τέτοια επιλογή προσβάλλει τη θυσία των ηρώων,  τους σημαντικούς συμβολισμούς της Εθνικής Επετείου, αλλά και την ίδια τη σημαία που ηγείται των τμημάτων που παρελαύνουν.  Όσον αφορά την ταυτότητα των κοριτσιών, είναι πλέον  σίγουρο ότι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το Λύκειο της Νέας Χαλκηδόνας που τα ακολουθούσε στη σειρά, όπως και  με κανένα άλλο σχολείο της περιοχής.


Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

  1. Θα περίμενα απο τον επικεφαλής της θρησκείας που ευαγγελίζεται την αγάπη και της συγχώρεση στην περιοχή μας, που και νέος και μορφωμένος είναι, αντί να προβεί σε κοινή ανακοίνωση με τον Βούρο, πρώτα να καταδικάσει τις απαράδεκτες και προσβλητικές για τον πολιτισμό δηλώσεις του περί «γελοίων υποκειμένων» και τη στοχοποίηση δέκα κοριτσιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *