Ένας… αναλυτής με ειδικό ρόλο στην πόλη μας, ή ποιος προωθεί τη θεωρία περί «εισβολής»

Αν και ο δήμαρχος φρόντισε να ανασκευάσει (μετά την αντίδραση που συνάντησε) τον χαρακτηρισμό «εισβολή» που εκστόμισε στο Δημοτικό Συμβούλιο για να χαρακτηρίσει το προσφυγικό / μεταναστευτικό πρόβλημα, ο όρος αυτός ούτε πρώτη φορά διατυπώθηκε, ούτε τυχαίος είναι.

Είναι ένας όρος που έχει υιοθετηθεί από συγκεκριμένους κύκλους, οι οποίοι προσπαθούν να καλλιεργήσουν ένα νέο διχασμό στην κοινωνία μας, με ψευδή στοιχεία και ανιστόρητες και ανεύθυνες αναλύσεις. Έχει σημασία να δούμε πού τον συναντήσαμε πρόσφατα.

Διαβάζουμε σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 20/9 στο pontos news: «Δεν είναι ούτε προσφυγικό ούτε μεταναστευτικό, είναι μαζική εισβολή μουσουλμάνων στην Ελλάδα και είναι η υπ’ αριθμόν ένα εθνική απειλή για την πατρίδα μας» (Για όσους… αντέχουν, μπορούν να διαβάσουν το άρθρο εδώ).

Ο συγγραφέας της παραπάνω πολιτικής ανάλυσης αφού εκθειάζει τη στάση της γειτονικής μας Βουλγαρίας (έστειλε πίσω στην Ελλάδα γυμνούς(!) μερικούς μετανάστες που πέρασαν τα σύνορά της), προσπαθεί να αποδείξει ότι το τουρικό κράτος έχει στα χέρια του «ένα όπλο με το οποίο μπορεί σε μια πενταετία να μετατρέψει την Ελλάδα σε μουσουλμανική χώρα, ανατρέποντας στην ουσία την Επανάσταση του 1821, η οποία στην ουσία έγινε εναντίον του Ισλάμ».

Δηλαδή, δεν είναι ο πόλεμος στη Συρία, η δράση του ISIS και οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί που μετέτρεψαν σε εμπόλεμη περιοχή μια τεράστια έκταση από τις παρυφές του Ιράν, μέχρι τα παράλια της Μέσης Ανατολής, διαλύοντας πόλεις και χωριά και προσφυγοποιώντας εκατομμύρια ανθρώπους, αλλά ένα… σατανικό σχέδιο της Τουρκίας, η οποία έχει συσσωρεύσει εκατομμύρια μουσουλμάνους στα μικρασιατικά παράλια για να τους εξαπολύσσει στην Ελλάδα.

Η γελοιότητα των παραπάνω ισχυρισμών δεν αντέχει σε οποιαδήποτε σοβαρή κριτική. Κι όμως ο συγγραφέας αυτών των απόψεων πλασσάρεται από κάποια ΜΜΕ ως έγκριτος πολιτικός αναλυτής. Ποιος είναι;

Μα ο γνωστός από την εμπλοκή του στην υπόθεση της παράδοσης του Οτσαλάν στην Τουρκία, πρώην πράκτορας της ΕΥΠ, Σάββας Καλεντερίδης. Ο κ. Καλεντερίδης, είναι γνωστό εδώ και μερικούς μήνες ότι παρακολουθεί πολύ… στενά τα τεκταινόμενα στην πόλη μας. Η παρουσία του στο πλευρό του Γ. Βούρου δεν έχει περάσει απαρατήρητη, όπως και η εμπλοκή του στην οργάνωση του προεκλογικού του αγώνα.

Στην παρακάτω φωτογραφία εικονίζεται στην τελετή ορκομωσίας της νέας δημοτικής αρχής, δίπλα στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λ. Γεωργαμλή.

Οι απόψεις του κ. Καλεντερίδη για το ρόλο της Τουρκίας διαμορφώθηκαν από την εποχή που ο ίδιος είχε υπηρετήσει στη γείτονα με ειδική αποστολή από τις στρατιωτικές (μυστικές;) υπηρεσίες της χώρας μας. Ανεξάρτητα αν η «αρπαγή» του ηγέτη των Κούρδων Οτσαλάν μέσα από τα χέρια του, του στοίχισε την αποστράτευση, ο ίδιος έχει ασχοληθεί πλέον επαγγελματικά με την προώθηση των απόψεών του, εκδίδοντας από ταξιδιωτικούς οδηγούς της γείτονος, μέχρι βιβλία. (Για την υπόθεση Οτσαλάν μπορείτε να διαβάσετε ένα κατατοπιστικό ρεπορτάζ με τίτλο: Το πραξικόπημα του βαθέoς κράτους από την Εφημερίδα των Συντακτών, εδώ).

Έχει και μια άλλη ιδιότητα ο κ. Καλεντερίδης. Είναι στενός συνεργάτης του μεγαλοπαράγοντα της ΠΑΕ ΑΕΚ Δ. Μελισσανίδη και έχει αναλάβει για λογαριασμό του ουκ ολίγες φορές ειδικές υπηρεσίες. Η παρακάτω φωτογραφία για παράδειγμα είναι από την προσπάθεια προσέγγισης του Δ. Μελισσανίδη με τον άλλο μεγαλοπαράγοντα του ποδοσφαίρου Ι. Σαββίδη.

Να υποθέσουμε ότι έχει συζητήσει με τον Γ. Βούρο τη… θεωρία του περί μουσουλμανικής εισβολής; Πιθανόν. Όπως πιθανόν να είναι ο ίδιος, ο οποίος συγκέντρωσε τις σκόρπιες ακροδεξιές δυνάμεις της πόλης μας στην στήριξη της υποψηφιότητας του νέου δημάρχου. Σε κάθε περίπτωση μόνο τυχαίες δεν είναι οι ξενοφορικές και μισαλλόδοξες απόψεις που κυκλοφορούν εντατικά στην πόλη μας τελευταία (κυρίως στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης) και υιοθετούνται από υποστηρικτές του νέου δημάρχου, αλλά και από γνωστά στελέχη του ακραίου συντηρητικού χώρου, ακόμα και από κάποιους κληρικούς (που κανονικά θα έπρεπε να κηρύττουν την αγάπη στον πλησίον)…

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

2 Σχόλια

  1. Δεν υπάρχει σε όλο το web μπλογκ του λεγόμενου «πατριωτικού χώρου» (συνονθύλευμα αντισημιτισμού με μπόλικη δόση θεωριών συνωμοσίας για… πρωτόκολα σιωνιστών, για… μασόνους και illuminati που απεργάζονται την καταστροφή της Ελλάδας και… προφητείες γερόντων) που να μην έχει αναπαράγει τις ανιστόρητες κι επικίνδυνες απόψεις του.
    Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *