Ο εορτασμός της εθνικής επετείου επανήλθε στην κανονικότητα (της εξέδρας)

Η ηλιόλουστη μέρα ευνόησε να εορταστεί η εθνική επέτειος του ΟΧΙ στην Ιταλική εισβολή το 1940 με λαμπρότητα και στο Δήμο μας. Παρόλο που σε σχέση με άλλες χρονιές η προσέλευση του κόσμου ήταν μειωμένη λόγω του τριημέρου, εκατοντάδες γονείς ήρθαν και φέτος να καμαρώσουν τα παιδιά τους στην καθιερωμένη μαθητική παρέλαση.

Φέτος όμως το πρόγραμμα επεφύλλασε μία μεγάλη διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη 8ετία. Επί θητείας Γαϊτανά και Βασιλόπουλου είχε καταργηθεί η εξέδρα, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στους συμπολίτες μας που είναι αναγκασμένοι να στέκονται όρθιοι πίσω από τα κορδόνια προκειμένου να παρακολουθήσουν την παρέλαση. Φέτος είδαμε το στήσιμο μίας εξέδρας τεραστίων διαστάσεων προκειμένου να χωρέσουν όλοι οι «επίσημοι» και να βρίσκονται σε διακριτή… απόσταση και ύψος από τον απλό λαό. Τα στελέχη της Δύναμης Πολιτών παρευρέθηκαν στην παρέλαση, προτίμησαν όμως να σταθούν κάτω από την εξέδρα, μαζί με τους υπόλοιπους πολίτες. Συμβολισμοί που και αυτοί έχουν τη σημασία τους και δείχνουν εντελώς διαφορετικές νοοτροπίες.

Στα παραλειπόμενα της επετείου, ξεχώρισε η απουσία στεφανιού του Δημάρχου Γιάννη Βούρου, που κακήν κακώς την τελευταία στιγμή άρπαξε το στεφάνι του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Λύσανδρου Γεωργαμλή, με συνέπεια για πρώτη φορά στην ιστορία πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να μην καταθέτει στεφάνι!!!

Αλγεινή εντύπωση τέλος προκάλεσε στους συμπολίτες μας η διανομή της «εφημερίδας» fxnews, που μοιραζόταν την ώρα της παρέλασης, με συνέπεια μετά να γεμίσουν οι δρόμοι πεταμένο υλικό. Είναι τέτοια η δίψα κάποιων να δείξουν τη δουλοπρέπειά τους στους νέους τους αφεντάδες που εξευτελίζονται στα μάτια της κοινωνίας…

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *