Τι συμβαίνει με το αντιπλημμυρικό έργο στην οδό Σκρα στην Αγία Μαρίνα;

Όπως έχουμε γράψει πολλάκις στον Πολίτη, το αντιπλημμυρικό έργο στην Αγία Μαρίνα στην περιοχή της Ρενό είναι τεράστιας σημασίας για την αντιμετώπιση του πλημμυρικού κινδύνου στην πόλη μας. Να θυμίσουμε ότι για τουλάχιστον 3 δεκαετίες αυτή η περιοχή αντιμετωπίζει σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα (με πιο πρόσφατο αυτό του 2014), ενώ στο παρελθόν υπήρξε και νεκρός στην περιοχή.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή ολοκλήρωσε τη διαδικασία των μελετών που είχε ξεκινήσει από εποχής Σ. Κόντου, ενέταξε το έργο σε χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το έργο δημοπρατήθηκε με προϋπολογισμό 3,8 εκατομμύρια ευρώ πέρσι το καλοκαίρι. Λογικά, το έργο θα έπρεπε όχι μόνο να έχει ξεκινήσει, αλλά να βρίσκεται και σε προχωρημένο στάδιο. Η καθυστέρησή του έγινε η αιτία να απευθύνει ερώτημα ο Α. Βασιλόπουλος στο νέο Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Παρότι δεν υπήρξε ακόμη επίσημη απάντηση από την Περιφέρεια, σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρουσίασε ο κ. Βασιλόπουλος στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, η υπογραφή σύμβασης καθυστερεί λόγω μη κατακύρωσής της από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Εκεί, όπως πληροφορηθήκαμε, κρίθηκε ότι η ανάδοχος εταιρεία καταδικάστηκε για αθέμιτες πρακτικές και εναρμόνιση με άλλες κατασκευαστικές εταιρείες σε διαγωνισμούς δημοσίων έργων, και ως εκ τούτου οφείλει να προσκομίσει δικαιολογητικά «αυτοκάθαρσης». Διαδικασία δηλαδή που προβλέπει η νομοθεσία σε αυτές τις περιπτώσεις (να θυμίσουμε ότι κάτι αντίστοιχο συνέβη και με το έργο της υπογειοποίησης και την ανάδοχο εταιρεία).

Σε κάθε περίπτωση, η σύμβαση έχει αναπεμφθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο στην Οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας και είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσει ένα ζωτικής σημασίας έργο για την περιοχή.

Οφείλουμε να σχολιάσουμε ότι ενώ ο ίδιος ο Γ. Βούρος ενδιαφέρθηκε για το ξεμπλοκάρισμα του έργου της υπογειοποίησης, έργο απαραίτητο για τη λειτουργία του γηπέδου, δεν έχει επιδείξει ανάλογο ενδιαφέρον για ένα ζωτικό έργο της πόλης, όπως το αντιπλημμυρικό της Βόρειας Νέας Φιλαδέλφειας…

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *