Τελικά δεν ήταν άδεια τα ταμεία αλλά κάποια μυαλά στη διοίκηση Βούρου

Στην αρχή υπήρξε η διαρροή στο ανεπίσημο σάιτ του κ. Βούρου (fxnews). Στη συνέχεια ήρθε η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής για τα οικονομικά, όπου με κοπτοραπτική στοιχείων προσπαθούσε να αποδείξει ότι η οικονομική κατάσταση του Δήμου δεν είναι και τόσο καλή όσο προεκλογικά διατυμπάνιζε η Δύναμη Πολιτών. Ήρθε βέβαια η πληρωμένη απάντηση της Δύναμης Πολιτών με αδειάσειστα στοιχεία και από τότε σιγή ιχθύος.

Μέχρι που στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο υπήρξε πλήρες ξεγύμνωμα των παραπλανητικών επιχειρημάτων του κ. Τάφα, με εισήγηση μάλιστα του ίδιου. Τι έγινε λοιπόν εκεί; Πολύ απλά, αποφασίστηκε να διατεθεί το 12% του επιπλέον του 1.000.000 αποθεματικών του Δήμου για τεχνικά έργα για λειτουργικές δαπάνες. Δηλαδή ότι είχε προτείνει ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ανεμογιάννης στον κ. Τάφα, αλλά τότε έκανε πως δεν καταλάβαινε.

Τι άλλο έγινε; Αποφασίστηκε η αλλαγή τρόπου χρηματοδότησης κάποιων έργων και υπηρεσιών, ώστε αυτά να μην καλυφθούν από ιδίους πόρους του Δήμου αλλά από χρήματα που υπάρχουν στα ταμεία του Δήμου και προορίζονται για τεχνικά έργα. Πάλι αυτό το είχε προτείνει σε συνάντηση το καλοκαίρι για τα οικονομικά του Δήμου στην τωρινή διοίκηση τόσο ο κ. Ανεμογιάννης όσο και ο κ. Βασιλόπουλος. Τελικά, ο κ. Τάφας αναγκάστηκε να εισηγηθεί και τα δύο θέματα στο δημοτικό συμβούλιο τα οποία ψηφίστηκαν ομόφωνα, αποδεικνύοντας πως τελικά τα ταμεία δεν ήταν τόσο άδεια, αλλά έπρεπε να γίνει μεταφορά από τον έναν κωδικό στον άλλο.

Μάλιστα, η διοίκηση αναθάρρησε τόσο που ο κ. Βούρος ανακοίνωσε ήδη πως θα προσλάβει 4 ειδικούς συνεργάτες από 3 που είχε ο Βασιλόπουλος (τους κ. Αρβανίτη, Μπάρδη, Παπανικολάου και Σαραντόπουλο, οι 3 στους 4 μη εκλεγέντες υποψήφιοι…) ενώ από τη νέα χρονιά θα προσλάβει και πέμπτο! Εν τω μεταξύ, χρήματα για υπερωρίες στο προσωπικό δεν υπάρχουν, χρήματα για να αγοραστεί λογισμικό στο κοιμητήριο αξίας 25.000 ευρώ βρέθηκαν, ενώ ο Δήμος πρόκειται να υπογράψει σύμβαση για έργο στο κοιμητήριο με υποψία υπερκοστολόγησης άνω των 25.000 ευρώ. Αυτό θα πει διοίκηση με αρχή, μέση και τέλος…

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

  1. O τίτλος Fake Νews ταιριάζει καλύτερα για κάποιο τοπικό βοθρόλυμα που αναφέρθηκε. Λίγα γράμματα είναι η διαφορά αλλά η ουσία ίδια.

    Ακούγεται ότι ετοιμάζονται πυρετωδώς δύο νέα sites με έντυπες εκδόσεις στην πόλη κι ένα podcast blog που θα κυκλοφορήσουν με το νέο έτος. Ας ελπίσουμε ότι θα τιμήσουν την τοπική δημοσιογραφία και ενημέρωση, σε αντίθεση με το Fake News που μέχρι πρόσφατα αναπαρήγαγε συνωμοσιολογομπουρδολογίες από γραφικά ακροδεξιά sites μαζί με προσωπικά συμπλέγματα και μπόλικες δόσεις σεξισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *