Επιτροπή απόρων – επεισόδιο 3o

Τη διαμόρφωση πλειοψηφίας χωρίς αρχές, χωρίς πρόγραμμα και χωρίς καν να νιώθουν οι συμπολιτευόμενοι την ανάγκη να παρουσιάσουν μία κοινή πλατφόρμα την επισημάναμε από την πρώτη στιγμή ως δείγμα του τρόπου που συγκροτήθηκε το συνονθύλευμα που αποτελεί τη νέα διοίκηση. Τα επικίνδυνα παιχνίδια με την ερμηνεία του νόμου κατά το δοκούν και πάντα με κριτήριο «τα καλά και συμφέροντα» την βλέπουμε διαρκώς, αφού αναλόγως με το που κερδίζουν θέσεις στο Δήμο, οι παρατάξεις Γρετζελιά και Κωνσταντινίδη εμφανίζονται τη μία ως συμπολίτευση και την άλλη ως αντιπολίτευση. Τον αποκλεισμό των παρατάξεων της αντιπολίτευσης από επιτροπές και όργανα του Δήμου προκειμένου να χωρέσουν οι εκλεκτοί της νέας πλειοψηφίας την παρακολουθούμε με ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή.

Όμως ότι θα έφταναν στο σημείο να γελοιοποιήσουν ακόμα και την επιτροπή απόρων, μία επιτροπή που ανέκαθεν ήταν διαπαραταξιακή μιας και ακριβώς ο σκοπός της ήταν να ελεγχθεί η νομιμότητα των στοιχείων των ανθρώπων που κατά καιρούς λαμβάνουν από το Δήμο ένα πενιχρό βοήθημα, πάει πολύ.

Γράψαμε για το κωμικοτραγικό γεγονός του προηγούμενου Δημοτικού συμβουλίου, όπου ο κ. Γρετζελιάς με τους δημοτικούς του συμβούλους στέκονταν έξω από το Δημοτικό συμβούλιο ενώ συζητούνταν και ψηφίζονταν τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου. Γράψαμε ότι αυτό έγινε προκειμένου να πιέσουν τον κ. Βούρο και να αποσπάσουν παραπάνω θέσεις και τη θέση του προέδρου στην επιτροπή απόρων. Έτσι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεωργαμλής απέσυρε για δεύτερη φορά το θέμα, προκειμένου να εξευρεθεί μία συμβιβαστική λύση με τον κ. Γρετζελιά.

Για τρίτη φορά λοιπόν εισήχθη το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, όπου και ανακοινώθηκε στο σώμα η συμφωνία Βούρου-Γρετζελιά: Βούρος  6, Γρετζελιάς 3 και τον πρόεδρο, και όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις  2!!! Το γεγονός αυτό καταγγέλθηκε από τις παρατάξεις Βασιλόπουλου, Τομπούλογλου και Σερετάκη, ενώ η Δύναμη Πολιτών αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Μετά την αποχώρηση της Δύναμης Πολιτών, ο κύριος Βούρος βρήκε την ευκαιρία να την αποκλείσει από  την επιτροπή, προτείνοντας από μία θέση στον κ. Τομπούλογλου και τον κ. Σερετάκη, πράγμα το οποίο και αρνήθηκαν. Έτσι καταλήξαμε στο θλιβερό γεγονός να αποσυρθεί για τρίτη φορά το θέμα, προκειμένου να επανεισαχθεί.

Και εδώ γεννιέται το ερώτημα. Γιατί ο κ. Γρετζελιάς επιμένει τόσο για να ορίσει τον πρόεδρο και μεγάλο τμήμα των μελών σε μία άμισθη επιτροπή, που ο ρόλος της οφείλει να είναι καθαρά διεκπαιρεωτικός;

Η απάντηση είναι απλή. Για ανθρώπους που λειτουργούν ως πολιτικάντηδες, αυτές οι επιτροπές είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δημιουργήσουν εξαρτήσεις, πελατειακές σχέσεις και κυρίως εκλογικό μηχανισμό. Ναι, τόσο απλά. Κάποιοι έχουν μάθει να εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο με μοναδικό στόχο να μαζέψουν ψήφους και να ισχυροποιούν την εξουσία τους.

Υπάρχει και ένας δεύτερος λόγος, συμβολικός. Ο κ.  Γρετζελιάς θέλει να θυμίζει στον κ. Βούρο σε κάθε βήμα του ότι αυτός είναι που τον στήριξε να βγει δήμαρχος, γεγονός που οφείλει να του το αναγνωρίζει ο κ. Βούρος κάθε στιγμή, ακόμη και αν αυτή είναι η άχαρη στιγμή που ο κ. Γρετζελιάς διεκδικεί τη μερίδα του λέοντος στην επιτροπή απόρων. Και όσο και αν προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι ο κ. Βούρος προτείνοντας τη μετονομασία της επιτροπής απόρων γιατί η λέξη άποροι είναι προσβλητική και υποτιμητική, στην πραγματικότητα η ίδια η μεταχείριση της επιτροπής απόρων από τη διοίκηση συνιστά την ύψιστη προσβολή προς τους ενδεείς συμπολίτες μας, όπως και αν τους χαρακτηρίσει κανείς…

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *