Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι δημοτικοί υπάλληλοι

Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση συνεχίζουν τις αντιδράσεις τους σε ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο περιβόητο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο και ιδιαίτερα, πέρα από λοιπές αντεργατικές διατάξεις, στο άρθρο 179 που οδηγεί σε ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών καθαριότητας, συντήρησης πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού, χωρίς αιτιολόγηση, παρά μόνο με μια απόφαση δημοτικού συμβουλίου.

Συνέπεια του άρθρου, προειδοποιεί η ΠΟΕ – ΟΤΑ, θα είναι η αύξηση των δημοτικών τελών προς όφελος της κερδοφορίας εργολάβων, κακής ποιότητας υπηρεσίες στους δημότες και αθρόες απολύσεις εργαζομένων στους δήμους.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφισθεί την ερχόμενη Πέμπτη και μέχρι τότε, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, απαιτώντας την απόσυρση του άρθρου, αποφάσισαν να προχωρήσουν στις εξής αγωνιστικές δράσεις:

● Για Τρίτη και Τετάρτη, η ΠΟΕ – ΟΤΑ έχει προκηρύξει 48ωρη πανελλαδική απεργία σε τρεις υπηρεσίες: καθαριότητα, πράσινο, ηλεκτροφωτισμός. Οι σύλλογοι – μέλη δύνανται να επεκτείνουν την απεργία στο σύνολο των υπηρεσιών ενός δήμου. Παράλληλα, την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία, με σημείο εκκίνησης τα γραφεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ (10.00 π.μ., πλ. Καραϊσκάκη).

● Για την Πέμπτη, προκηρύσσεται 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες. Στις 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Στη διάρκεια των απεργιών, η αποκομιδή των απορριμμάτων θα γίνεται με προσωπικό ασφαλείας, με μέριμνα για νοσοκομεία, λαϊκές αγορές, καθώς και ευαίσθητους κοινωνικά χώρους (σχολεία, παιδικές χαρές, γηροκομεία κ.λπ.).

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *