Άξιος ο «μισθός του», ή όταν η ακροδεξιά ξεσαλώνει

Περί του (ακροδεξιού) παρελθόντος του ειδικού επί του τύπου συνεργάτη του δημάρχου έχουμε γράψει εδώ. Ας… εκθειάσουμε και τις ικανότητες του.

Βγαίνει χθες ο κ. Γρετζελιάς και σχολιάζει ότι έρχεται… «λαίλαπα», εννοώντας τους πρόσφυγες. Συμφωνεί και επαυξάνει ο κ. Βούρος (άσχετο αν ανακάλεσε μετά, συναισθανόμενος προφανώς ότι παρασύρθηκε από το ακροδεξιό κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό της παράταξής του) χαρακτηρίζοντας τις προσφυγικές ροές… «εισβολή».

Αντί να βρει τρόπο να απαντήσει, ως αρμόδιος επί του τύπου, ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου, αντί να του ετοιμάσει μια… διορθωτική δήλωση, τι σκέφτηκε; Να αναρτήσει ξανά στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης το δελτίο τύπου του Δήμου, από τη συνάντηση του Βούρου με τον επιτετραμένο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη χώρα μας. Θεωρώντας προφανώς ότι εφόσον συναντήθηκε μαζί του ο δήμαρχος και συζήτησαν το προσφυγικό και το πρόγραμμα ESTIA, ε, μπορεί να λέει και καμιά (αντιπροσφυγική) κουβέντα παραπάνω!

…και ο γνωστός ακροδεξιός εσμός ξεσαλώνει

Κύριοι της διοίκησης προσέξτε! Η απόσταση μεταξύ λόγων και έργων είναι μικρή. Ήδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «κάποιοι» συμπολίτες μας υιοθετούν κάθε ακραίο δημοσίευμα αμφιβόλου προελεύσεως και αξιοπιστίας που βάλλει κατά των προσφύγων. Μάλιστα οι ίδιοι σήμερα έσπευσαν να μετριάσουν τον κακό αντίχτυπο των χθεσινών δηλώσεων Βούρου – Γρετζελιά, αμέσως μετά το δημοσίευμά μας, σχολιάζοντας με προκλητικό τρόπο όσους ενοχλούνται από τις αντιπροσφυγικές δηλώσεις της δημοτικής αρχής.

Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους όσοι κατέχουν δημόσιο λόγο και δεν διστάζουν να υιοθετήσουν τέτοιο ρατσιστικό λόγο. Ας μην προσπαθούν να σπείρουν στην δημοκρατική προσφυγική μας πόλη το ζιζάνιο της μισαλλοδοξίας γιατί θα βρουν απέναντι τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

2 Σχόλια

  1. Αν χρησιμοποιήσουμε τους κλασσικούς, τυπικούς, καθιερωμένους «γεωγραφικούς» όρους (αριστερά-κέντρο-δεξιά-ακροδεξιά) αναμφίβολα ο Χ.Τ. κι η παράταξή του βρίσκεται αυτή τη στιγμή αριστερότερα του Βούρου.
    Μισαλλόδοξες και ξενοφοβικές απόψεις στο δσ εκφράστηκαν από τους Γρετζελιά πρωτίστως και Βούρο ενώ κι ο ασαφώς δήθεν αριστερίζων Κωνσταντινίδης που συνδιοικεί μαζί τους με το αζημίωτο σφύριζε αδιάφορα με τα μισανθρωπικά που εκστομίστηκαν.

  2. Παρά τις τεράστιες πολιτικές διαφορές που μας χωρίζουν, θα τολμήσω να πω μπράβο στον κ. Χάρη Τομπούλογλου ο οποίος, ανεξαρτήτως του τι τον βαραίνει για άλλα ζητήματα, είχε την στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία να «εκπαραθυρώσει» από την παράταξή του τον Ρένο Αρβανίτη για τις ακροδεξιές απόψεις του. Παρ’ όλα αυτά, βρέθηκε ο «σοσιαλιστής» (λέμε και καμιά λ@λ@κία) Βούρος να του προσφέρει σταθερή πολιτική στέγη (μιας και τριγύρναγε από παράταξη σε παράταξη κι από κόμμα σε κόμμα) και να τον ανταμείψει και με θέση έμμισθου συμβούλου.

    ΥΓ: Αλήθεια! Γιατί δεν μας λέει ο προσληφθείς ως… «έμπειρος στα ΜΜΕ και την επικοινωνία» κ. Αρβανίτης σε ποια μέσα έχει εργαστεί (αν έχει εργαστεί) κι αν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ ή άλλης επαγγελματικής ένωσης στον χώρο του τύπου; Γιατί δεν μας λέει κι ο εργοδότης του (με τα λεφτά φυσικά των δημοτών) με ποια κριτήρια ένας θεολόγος -και όχι ένας απόφοιτος του τμήματος ΜΜΕ- θεωρείται κατάλληλος γι’ αυτή τη θέση;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *