Οι εργαζόμενοι του Δήμου αλληλέγγυοι στον αγώνα των Κούρδων, ενάντια στην τουρκική επίθεση

Ψήφισμα καταδίκης της τουρκικής στρατιωτικής επίθεσης και αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους Κούρδους υιοθέτησε η γενική συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας. Το παραθέτουμε:

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του,  την 16/10/2019 αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος καταδίκης της τουρκικής στρατιωτικής επίθεσης στη Συρία, εναντίον του κουρδικού λαού. Αποτελεί επικίνδυνη εξέλιξη, με ορατό τον κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής με την ανοχή και την κάλυψη των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ. Πρόκειται για πόλεμο γεωπολιτικών συμφερόντων με στόχο την αλλαγή συνόρων στην Μέση Ανατολή.

Η διεθνής διαπραγμάτευση αδυνατεί να βρει πολιτική λύση στην περιοχή και ενόψει της κλιμάκωσης των επιχειρήσεων του πολέμου, τα μόνα θύματα από τα πυρά και τους βομβαρδισμούς είναι ο άμαχος πληθυσμός. Νιώθουμε βαθιά ντροπή ως πολίτες του κόσμου και πρωτίστως ως άνθρωποι,  πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας να έχουν αυτή τη μοίρα.

Νιώθουμε θλίψη για τους δεκάδες νεκρούς, τους εκατοντάδες τραυματίες και τους χιλιάδες πρόσφυγες. Η «Διεθνής Κοινότητα» αδυνατεί να βοηθήσει και σιωπά μπροστά στην παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου. Γιατί;

Αυτή η στάση των μεγάλων ιμπεριαλιστικών κρατών, οι ανταγωνισμοί τους και τα παζάρια τους, τροφοδοτούν την επιθετικότητα της Τουρκίας στην προσπάθειά της  να δημιουργήσει τετελεσμένα και στο Συριακό έδαφος όπως και στην Κυπριακή ΑΟΖ και στην ευρύτερη περιοχή. Αυτή η εξέλιξη αφήνει πολιτικά εκτεθειμένους όσους έσπευσαν να πανηγυρίσουν για την ανανέωση της συμφωνίας για τις Αμερικανικές βάσεις. Όσους καλλιεργούν τον επικίνδυνο εφησυχασμό περί δήθεν «προστασίας» που θα παρέχουν στην χώρα μας οι ΗΠΑ από την τουρκική επιθετικότητα. Ο Κουρδικός λαός βιώνει με τραγικό τρόπο τις συνέπειες της «προστασίας» των ιμπεριαλιστών.

Δεν είναι αυτονόητο ότι οι πόλεμοι είναι έξω από τη δικαιοσύνη;  Δεν είναι αυτονόητο ότι οι πόλεμοι είναι καταστρεπτικοί; Η ελάχιστη γνώση της ιστορίας δείχνει ότι ο πόλεμος μόνο ολέθρια αποτελέσματα μπορεί να έχει. Οι ψυχολογικές  συνέπειες ενός πολέμου στον άνθρωπο είναι ακόμα μεγαλύτερες, γιατί απογυμνώνεται από κάθε ανθρώπινο χαρακτηριστικό  και οι συμφορές  είναι ανεπανόρθωτες. ΤΕΛΟΣ ΤΩΡΑ στο δράμα των αμάχων της Συρίας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΓΗ  ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ  ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ  ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε – ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ,  ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ  ΤΩΡΑ.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *