Όταν στριμώχνεται ο Βούρος, αναλαμβάνουν κάπου-κάπου οι… Βουρίτσες

Ενοχλεί όπως φαίνεται ο Πολίτης με τις συνεχείς αποκαλύψεις του για τα (καθόλου καλά) δείγματα γραφής της δημοτικής αρχής.

Γράψαμε ήδη για το τηλεφώνημα που δεχτήκαμε από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών. Ενώ ο ίδιος βρήκε το χρόνο να μας πάρει τηλέφωνο απαιτώντας να του πούμε ποιος γράφει τα κείμενα, δεν έχει βρει το χρόνο να απαντήσει ούτε για το θέμα της σύμβασης των 25.000 ευρώ για κάτι που υπάρχει, ούτε για τον «στημένο» διαγωνισμό που απέρριψε η διοίκηση Βασιλόπουλου και ενέκρινε η σημερινή διοίκηση.

Χθες δεχτήκαμε τηλεφώνημα από «συνάδελφο» εκδότη, ο οποίος πέρα από τα παράπονα για δημοσίευμά μας, μας «συμβούλευσε» να επιδείξουμε μια περίοδο… ανοχής στη δημοτική αρχή.

Ήδη τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γεμίσει με αυτόκλητους… ελεγκτές δεοντολογίας των Μέσων που ασκούν κριτική στη δημοτική αρχή. Κάπου – κάπου μας εγκαλούν γιατί δεν τηρούμε, λένε, τις αρχές δεοντολογίας.

  • Ποιας δεοντολογίας; Είναι δεοντολογικά σωστό να δημοσιεύουμε χωρίς σχολιασμό τα δελτία τύπου του Δήμου, στα οποία αποκρύπτεται όποια συμφωνία κάνει ο δήμαρχος για το γήπεδο;
  • Ποιοι κανόνες δεοντολογίας υπαγορεύουν να μην στηλιτεύουμε τα ψέματα, όπως ο ισχυρισμός στο δελτίο τύπου του Δήμου ότι εξασφαλίστηκαν χρήματα για να φτιαχτούν πεζόδρομοι στην πόλη;
  • Μήπως δεν είναι δεοντολογικά σωστό να γράψουμε ότι με λεφτά του δημοσίου, άρα και των δημοτών, θα κατασκευαστούν τα πεζοδρόμια γύρω από το γήπεδο;

Αντιλαμβανόμαστε ότι κάποιοι (ή κάποιες) συμπολίτες μας έχουν αναλάβει σχεδόν εργολαβικά την υπεράσπιση της διοίκησης Βούρου, όπως εργολαβικά είχαν αναλάβει τη φθορά της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Αντιλαμβανόμαστε ότι για… ιδεολογικούς λόγους κάποιες συμπολίτισσες στρατεύθηκαν ως… Βουρίτσες (δικός τους ο χαρακτηρισμός, κατά το Ρουβίτσες) και εξαπολύουν μύδρους σε όποιους καταδεικνύουν την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής (όπως στην περίπτωση της δωρεάς βιβλίων από συμπολίτες μας, που τελικά κατέληξαν στα Ψαχνά Ευβοίας). Αντιλαμβανόμαστε τη συστράτευση ακροδεξιών, φοβικών αντιλήψεων και ακραίου οπαδισμού, σε μια κοινή γραμμή υπεράσπισης ενός έργου που μέχρι σήμερα περιορίζεται στην εξυπηρέτηση του νέου γηπέδου που χτίζεται στην πόλη μας.

Αλλά πάει πολύ όλοι αυτοί να εγκαλούν τον Πολίτη…

Γιώργος Κατερίνης

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *