Στη Διαύγεια η έγκριση του διαγωνισμού που επί διοίκησης Βασιλόπουλου είχε απορριφθεί ως «στημένος»

Όπως ήδη έγραψε ο Πολίτης η Οικονομική Επιτροπή τελικά ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού «Ανάπλαση – ανακατασκευή των χώρων του Κοιμητηρίου», τον οποίο η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε θεωρήσει «στημένο» αφού κατατέθηκαν τέσσερις προσφορές με εκπτώσεις 9%, 10%, 11% και 12%. Σύμφωνα με την απόφαση που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και μπορείτε να δείτε εδώ κατακυρώθηκε ως προσωρινός μειοδότης η εταιρεία «N. ΠΑΠΟΥΤΕΣ – Κ. ΜΕΓΓΟΣ Ο.Ε.» η οποία προσέφερε έκπτωση 12%, όταν η μέση συνήθης έκπτωση για ένα έργο κυμαίνεται γύρω στο 40%.

Σύμφωνα με την απόφαση του Τεχνικού Συμβουλίου δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Αττικής το γεγονός ότι κατατέθηκαν τέσσερις μόνο προσφορές με μικρή απόκλιση μεταξύ τους από τους συνολικά 20 ενδιαφερόμενους που είχαν λάβει τεύχη δημοπράτησης (που ήταν και ο λόγος απόρριψης από την προηγούμενη δημοτική αρχή) οφείλεται στην… ιδιαιτερότητα του έργου και «δεν αποτελεί ασύμφορη προσφορά». Η σημερινή πλειοψηφία δέχτηκε την γνωμοδότηση αυτή και αντί να επαναπροκηρύξει το διαγωνισμό, προχώρησε στην κατακύρωση του μειοδότη.

Την απόφαση ψήφισαν οι Βούρος, Τάφας, Παπακώστα, Κουτσάκης, Μπερδέσης, ενώ την καταψήφισε ο Π. Γρετζελιάς. Ο Κ. Τομπούλογλου απείχε και ο Ν. Σερετάκης ψήφισε παρών.

Με το αποτέλεσμα του διαγωνισμού ο Δήμος θα πληρώσει 67.000 ευρώ για ένα έργο, που δεν θα έπρεπε να κοστίσει πάνω από 42.000 ευρώ. Δηλαδή ο Δήμος θα ζημιωθεί 25.000 ευρώ.

Είναι κατανοητό γιατί ενοχλήθηκε ο κ. Τάφας από το δημοσίευμά μας. Θα προτιμούσε αυτή η απόφαση να περάσει… σιωπηρά. Να περιμένουμε κάποια επίσημη αιτιολόγηση;

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *