Ο Δήμος δίνει 25.000 ευρώ για κάτι που… ήδη υπάρχει!

Μία από τις πρώτες ενέργειες της διοίκησης Βούρου, Γρετζελιά, Κωνσταντινίδη και Κοπελούσου ήταν να εγκρίνουν την προμήθεια μηχανογραφικού υλικού που να αποτυπώσει ψηφιακά τους οικογενειακούς τάφους στο Kοιμητήριο, ύψους 25.000 ευρώ. Και όλο αυτό, ενώ η συμπολίτευση και το γραφείο τύπου του Δήμου (τόσο το επίσημο, όσο και το… ανεπίσημο – Fxnews), έγραφαν περί «ελλειμματικού ταμείου» και άλλες τέτοιες ασυναρτησίες!

Δηλαδή, από τις εκατοντάδες ανάγκες που έχει ο Δήμος και οι πολίτες, αυτοί ως πρώτη ενέργεια επέλεξαν να δαπανήσουν 25.000 ευρώ για να ψηφιοποιηθούν οι οικογενειακοί τάφοι (sic…)  στο κοιμητήριο, γεγονός που από μόνο του είναι κατ’ εξοχήν προβληματικό.

Σε ερώτηση που δέχθηκε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Τάφας για το γεγονός ότι το νεκροταφείο μηχανογραφήθηκε επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής – όταν τα ίδια στελέχη το άφησαν στην τύχη του – απάντησε ότι ο Δήμος δεν διαθέτει ψηφιακό τοπογραφικό και πρέπει να πληρώσει γι’ αυτήν την υπηρεσία. Όμως εξ όσων γνωρίζουμε ο Δήμος μας και τοπογράφο διαθέτει και μηχάνημα ψηφιακής τοπογραφικής αποτύπωσης διαθέτει, αφού αυτό αγοράστηκε το 2016 και ήδη έχει χρησιμοποιηθεί προκειμένου ο Δήμος να προχωρήσει σε ψηφιακές αποτυπώσεις τοπογραφικών χωρίς να αναγκάζεται να πληρώνει ιδιώτες για τοπογραφικές μελέτες.

Αν το ζητούμενο ήταν να αποτυπωθούν ψηφιακά οι οικογενειακοί τάφοι, η δημοτική αρχή όφειλε να ρωτήσει την Τεχνική Υπηρεσία και να αναλάβει η ίδια το έργο. Κάτι τέτοιο, όπως γνωρίζουμε, δεν έγινε  και αυτό από μόνο του γεννά υποψίες σχετικά με το περιεχόμενο και τη σκοπιμότητα αυτής της σύμβασης.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα αυτό θα το παρακολουθούμε και θα ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για κάθε εξέλιξη.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *