Κρεσέντο ξενοφοβίας από την ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, αλλά και από τη δήμαρχο που θαυμάζουν κάποιοι στην πόλη μας

«Δεν θέλουμε πρόσφυγες στην περιοχή – Αλλοιώνουν τον πατρογονικό μας πολιτισμό». Με αυτά τα λόγια η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης εκφράζει τη συμπαράστασή της στη δήμαρχο Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, η οποία αντιτίθεται στην εγκατάσταση προσφύγων στην ανενεργή πτέρυγα του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ». Να σημειώσουμε ότι γνωστοί ακροδεξιοί κύκλοι της πόλης μας έχουν αναγάγει σε… ηρωική την ξενοφοβική στάση της δημάρχου με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην επιστολή της η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης παραθέτει στους λόγους που δεν επιθυμεί πρόσφυγες στην περιοχή, ενώ αναφέρεται και στην ένταξη των προσφυγόπουλων στο σχολείο, θέτοντας ερωτήματα για τη γλώσσα που θα διδάσκονται και το ωράριο διδασκαλίας, ενώ φαίνεται πως ταυτίζει συλλήβδην τα προσφυγόπουλα με τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Η ομολογουμένως ξενοφοβική ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη και στα γεύματα που θα παρέχονται, ενώ προεξοφλούνται «τα σεξουαλικά πειράγματα των νεαρών μουσουλμάνων έναντι των Ελληνίδων μαθητριών».

Η ανακοίνωση κλείνει υπογραμμίζοντας τη θέση «δε θα ανεχτούμε την αλλοίωση του πατρογονικού μας πολιτισμού», προαναγγέλλοντας συμμετοχή σε κινητοποιήσεις της δημοτικής αρχής.

Η ανακοίνωση είναι τόσο προκλητική, ώστε η πρόεδρος της οργάνωσης που την υπογράφει εξαναγκάστηκε σε παραίτηση.

Δείτε την επιστολή ΟΝΝΕΔ Πεντέλης:


Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *