Στο Δ.Σ. λευκό στο fb ευαισθησία – Υποκρισία για το ΚΕΘΕΑ

Την Τετάρτη 9/10 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης έθεσε προς συζήτηση ψήφισμα για την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ. Η πλειοψηφία (δηλαδή οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Βούρου, της παράταξης Γρετζελιά και ο Κωνσταντινίδης) χωρίς πολλά – πολλά θεώρησε ότι δεν χρειάζεται να ασχοληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο με το θέμα και δεν δέχτηκε ούτε καν να μπει προς συζήτηση. Δυο δημοτικοί σύμβουλοι της τετραπαραταξιακής πλειοψηφίας ψήφισαν λευκό.

Ο ένας από αυτούς, ενώ ψήφισε λευκό, δηλαδή δεν στήριξε ούτε καν την εισαγωγή του θέματος ώστε να συζητηθεί και να δοθεί η δυνατότητα στους δημοτικούς συμβούλους να πουν την άποψή τους γι αυτό το κοινωνικό θέμα, έγραψε την επόμενη μέρα στη σελίδα του στο facebook:

Τιμωρία χωρίς έγκλημα…

Παράδειγμα προς μίμηση το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) καθώς είναι ένα καταξιωμένος διεθνώς οργανισμός με σημαντική προσφορά στην προσπάθεια απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης εξαρτημένων ατόμων από ουσίες. Το αιρετό και άμισθο Δ.Σ. του ποτέ δεν δημιούργησε «μαύρες τρύπες», δεν προέβη σε δανεισμό, δεν ενεπλάκη σε σκάνδαλα. Κι όμως αντί της ενίσχυσης του αυτοδιοίκητου ΚΕΘΕΑ επιχειρείται η τοποθέτηση ενός συμβουλίου με έμμισθους και διορισμένους, γεγονός που έχει προκαλέσει δικαιολογημένα αντιδράσεις από φορείς, κόμματα και οργανώσεις. Και αντί της επιβράβευσης έρχεται η τιμωρία!

Σωστή, εξαίσια τοποθέτηση!

Γιατί όμως με την ψήφο του αρνήθηκε αυτή η τοποθέτηση να γίνει μέσα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου; Τι είναι αυτό που τον δεσμεύει;

Όταν γράφαμε ότι αυτή η ετερόκλητη πλειοψηφία που συγκροτήθηκε για να διοικήσει το Δήμο δεν στηρίζεται σε αρχές, αλλά σε υπόγειες συμφωνίες και αλισβερίσια, κάποιοι ενοχλήθηκαν.

Τώρα αποδεικνύεται ότι ούτε μια άποψη για το ΚΕΘΕΑ δεν μπορεί να σπάσει τη… γραμμή. Δικαιούμαστε, λοιπόν, να θεωρήσουμε ότι όταν αυτή η άποψη εκφράζεται… κατόπιν εορτής (και δεν είναι η πρώτη φορά), απλά είναι υποκρισία.

Έτσι για να συνεννοούμαστε…

Η φωτογραφία είναι από τις κινητοποιήσεις που έγιναν ενάντια στην ωμή παρέμβαση στο ΚΕΘΕΑ.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *