Ξεκινά η αξιοποίηση του πρ. Στρατ. Εργοστασίου με 2,1 εκ. – έργο της διοίκησης Βασιλόπουλου

Ένα σημαντικό έργο στην καρδιά της Νέας Χαλκηδόνας ξεκινά και επίσημα, με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 9/10 για την εκκίνηση της διαδικασίας ανάθεσης μελέτης. Πρόκειται για την ανάδειξη και αξιοποίηση του πρώην Στρατιωτικού Εργοστασίου, ένα έργο που σχεδίασε η προηγούμενη δημοτική αρχή και για το οποίο έχει ήδη εγκριθεί το ποσόν των 2,161 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η απόφαση για την αξιοποίηση του χώρου του πρώην Στρατιωτικού Εργοστασίου ελήφθη το 2017 με το σχεδιασμό ενός Πολυχώρου Πολιτισμού. Για το λόγο αυτό τροποποιήθηκε το ρυμοτομικό σχέδιο και κατοχυρώθηκε όλος ο χώρος του Πάρκου Γ. Αποστολάκης σε χώρο Αστικού Πρασίνου λύνοντας μια εκκρεμότητα που υφίστατο επί δεκαετίες.

Ακολούθως κατατέθηκε πρόταση για την χρηματοδότηση του έργου, η οποία και εγκρίθηκε στις 11/2/2019. Με την τωρινή απόφαση του Δ.Σ. ξεκινά η διαδικασία ανοικτού διαγωνισμού για ανάθεση της μελέτης εκτιμώμενου κόστους 417.837 ευρώ, η οποία αποτελεί υποέργο του συνολικού έργου αξιοποίησης. Αναλυτικά ρεπορτάζ είχε δημοσιεύσει ο Πολίτης (διαβάστε σχετικά εδώ).

Το έργο αυτό αποτελεί απόδειξη ότι οι ισχυρισμοί της διοίκησης Βούρου για τα οικονομικά που παρέλαβε είναι τουλάχιστον αστείοι, όταν με τη χθεσινη εισήγηση του αρμόδιου αντιδήμαρχου Δ. Κανταρέλη παραδέχεται ότι βρήκε παρακαταθήκη 2,161 εκατομμύρια ευρώ για ένα έργο ορόσημο για την πόλη.

Λεπτομέρεια: Ο Γ. Βούρος έλειπε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οπότε δεν είχε την… ευκαιρία να μιλήσει για ένα πραγματικό έργο πολιτισμού που βρήκε παρακαταθήκη. Στο συγκεκριμένο θέμα έλειπαν άλλοι έξι (6) σύμβουλοι από την διοικητική πλειοψηφία (από τους 18), με τους συμβούλους της παράταξης Γρετζελιά να έχουν για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο αποχωρήσει επιδεικτικά από την αίθουσα συνεδριάσεων. Δείγμα κι αυτό της υποτίμησης στο δημοτικό έργο από την ετερόκλητη πλειοψηφία που διοικεί το Δήμο.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *