Ο κατήφορος συνεχίζεται: αρνήθηκαν να συζητήσουν καν ψήφισμα για το Βρετάκο και το ΚΕΘΕΑ

Η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου αποκάλυψε όχι μόνο τον βαθιά αντιδημοκρατικό χαρακτήρα της διοίκησης Βούρου, Γρετζελιά, Κωνσταντινίδη και Κοπελούσου, αλλά και τον απροκάλυπτο τρόπο με τον οποίο καλύπτουν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Στην αρχή ήταν το ψήφισμα αλληλεγγύης της Δύναμης Πολιτών για την αγωγή που κατέθεσε η εταιρία Oil one στο Δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, επειδή ηγείται των κινητοποιήσεων των πολιτών ενάντια στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος από σωρεία βιομηχανικών δραστηριοτήτων στην περιοχή, ζητώντας την απομάκρυνσή τους.

Η δημοτική πλειοψηφία με 18 ψήφους αρνήθηκε να συζητηθεί καν το θέμα (9 της παράταξης Βούρου, 5 της παράταξης Γρετζελιά, Κωνσταντινίδης, Γούλας, Κοπελούσος). Ο πρόεδρος κ. Γεωργαμλής είπε απλά ότι το θέμα δεν μας αφορά και ότι δεν μπορεί να συζητάμε στο Δημοτικό συμβούλιο τέτοια θέματα. Λογικό. Η πιο ενδιαφέρουσα τοποθέτηση άρνησης ήταν αυτή του κ. Γούλα, όπου είπε ότι δεν συμφωνεί με την εισαγωγή του ψηφίσματος, αφού υπάρχουν και πολλές άλλες περιπτώσεις δημάρχων που διώκονται. Επομένως, γιατί να συζητήσουμε μόνο για το συγκεκριμένο;;; Αναμένουμε με ενδιαφέρον λοιπόν από τον κ. Γούλα να φέρει προς ψήφιση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο τη λίστα των διωκόμενων δημάρχων επειδή υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Διαφορετικά θα έχουμε κάθε δικαίωμα να λέμε πως η τοποθέτησή του ήταν καθαρά καιροσκοπική, μόνο και μόνο για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Στη συνέχεια ήρθε το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για την κατάργηση του αυτοδιοίκητου στο ΚΕΘΕΑ από την κυβέρνηση, όπου αποφάσισε να τοποθετούνται πλέον με διορισμό από την κυβέρνηση τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου. Και αναφερόμενοι στο ΚΕΘΕΑ, δεν μιλάμε απλώς για έναν οργανισμό που έχει αποδείξει στην πράξη την αναγκαιότητά του στην κοινωνία, αλλά για μία ομάδα ανθρώπων που με αυταπάρνηση εδώ και δεκαετίες σώζει ζωές, βαζιζόμενοι ακριβώς σε αυτό το αυτοδιοίκητο της λειτουργία της. Η δημοτική πλειοψηφία (οι ίδιοι 18) αποφάσισαν ότι η τύχη του ΚΕΘΕΑ δεν αφορά στην τοπική κοινωνία και είναι ανάξιο συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Φανταζόμαστε ότι δεν έχουν το θάρρος να το πουν αυτό στους ανθρώπους της πόλης και τις οικογένειές τους που κατανοούν τη σημασία του ΚΕΘΕΑ, αφού μέσα από αυτό κατάφεραν πολλοί συμπολίτες μας να αποκτήσουν ξανά ζωή.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

  1. Όταν κάποιοι σας τα λέγαμε για τον Γούλα εσείς χαριεντιζόσασταν μαζί του στο όνομα των συμμαχιών. Τουλάχιστον τώρα ελπίζω να βάλατε μυαλό που φάνηκε τι καπνό φουμάρει. Για τον άμεσο συνεργάτη του Κωνσταντινίδη δεν υπάρχει λόγος να γράψω τίποτα. Κάνει κρα ο άνθρωπος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *