Αντιδημοκρατικότητας συνέχεια: οι αποκλεισμοί και η φίμωση συνεχίστηκε και στο 3ο Συμβούλιο

Πιστή στην τακτική της η διοίκηση Βούρου συνεχίζει στην ρότα των αποκλεισμών και της φίμωσης κάθε αντιπολιτευόμενης φωνής. Το χθεσινό (9/10) δημοτικό συμβούλιο, το 3ο της θητείας της νέας δημοτικής αρχής σημαδεύτηκε από νέα επεισόδια αντιδημοκρατικότητας:

  • Η Δύναμη Πολιτών είχε καταθέσει έγκαιρα πρόταση ψηφίσματος στον διωκόμενο δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο. Η πλειοψηφία δεν δέχτηκε να μπει καν για συζήτηση. Την ίδια τύχη είχε και το ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση για την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ. Μια – δυο λευκές ψήφοι από μέλη της πλειοψηφίας δεν αναιρούν τη βαθειά αντιδημοκρατική νοοτροπία της διοίκησης να μην ανέχεται καμιά συζήτηση για φλέγοντα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας. Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το φαινόμενο να διακόπτονται οι ομιλητές της αντιπολίτευσης από φωνασκίες τόσο δημοτικών συμβούλων, όσο και του… κοινού, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα ασφυκτικό κλίμα.
  • Εισηγούμενη η διοίκηση την ανασυγκρότηση της επιτροπής πιστοποίησης καταλληλότητας διαμερισμάτων για το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων ESTIA που τρέχει ο Δήμος, πρότεινε ως εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης μέλος της παράταξης Γρετζελιά (!), αποκλείοντας όλη την αντιπολίτευση. Να σημειωθεί ότι στην αντίστοιχη επιτροπή που είχε συγκροτηθεί το 2017, την αντιπολίτευση εκπροσωπούσε ο κ. Κοπελούσος, ο οποίος σήμερα… συγχωνεύτηκε με την παράταξη Βούρου.
  • Δεν δόθηκε καμιά απάντηση για σοβαρά θέματα που αφορούν στην πόλη, τα οποία έθεσε ο Άρης Βασιλόπουλος, όπως την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων στην πόλη, τις περίφημες πεζοδρομήσεις, το κλείσιμο και τη διαχείριση των γηπέδων, την έλλειψη εμβολίων για το εργατοτεχνικό προσωπικό κλπ.
  • Τέλος απαντώντας ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Γιώργος Καραβίας στην ερώτηση για τη διακοπή των δρομολογίων της Δημοτικής Συγκοινωνίας, ανέφερε ότι «επανεξετάζεται η λειτουργίας της» επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες για σχέδιο κατάργησής της.

Η συνεδρίαση περιείχε και ένα πολύ σημαντικό θέμα, την εκκίνηση της διαδικασίας για την αξιοποίηση του πρώην Στρατιωτικού Εργοστασίου, έργο που έχει σχεδιαστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή και έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 2,1 εκατ. ευρώ. (Δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ).

Χαρακτηριστικό της χθεσινής συνεδρίασης είναι το γεγονός ότι η πλειοψηφία έδειξε σημάδια διάλυσης, τόσο με την απουσία του δημάρχου, όσο και στις ψηφοφορίες. Αποκορύφωμα η επιδεικτική αποχώρηση της παράταξης Γρετζελιά, σε μια ιδιότυπη εκπομπή μηνύματος προς τον απόντα δήμαρχο. (Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ).

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *