Κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν…

Στις 2 Οκτωβρίου σε μια συνεδρίαση που δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις, αλλά και οι συναινέσεις το Δημοτικό Συμβούλιο όρισε τα μέλη των δυο σχολικών επιτροπών και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΔΕΠ). Την εισήγηση κατέθεσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και επικεφαλής της παράταξης Πόλης Ενότητα Τάσος Κωνσταντινίδης και τα ονόματα πρότεινε ο δήμαρχος Γιάννης Βούρος και τελικά η σύνθεση των οργάνων ψηφίστηκε μόνο από την πλειοψηφία των τεσσάρων παρατάξεων (εκτός από τους εκπροσώπους των φορέων και τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι ψηφίστηκαν ομόφωνα).

Τόσο η εισήγηση, όσο και οι ομιλίες των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας υπερασπίστηκαν στην ουσία την αντιδημοκρατική σύνθεση των δυο επιτροπών, ενώ κρυπτόμενοι πίσω από την σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών δεν βρήκαν να πουν ούτε μια κουβέντα για την ανατροπή της αναλογικής εκπροσώπησης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

  • Πρότειναν δυο θέσεις για την αντιπολίτευση, ενώ μοίρασαν μεταξύ τους εννέα (9) θέσεις.
  • Περιόρισαν σε δυο τους διευθυντές των σχολείων συν μια προϊσταμένη νηπιαγωγείου στην 1η Σχ.Επ.
  • Τελικά υπερψήφισαν τη σύνθεση των δυο επιτροπών με 11 στα 15 μέλη να είναι δημοτικοί σύμβουλοι ή στελέχη των παρατάξεων που αποτελούν την διοικητική πλειοψηφία
  • Κι ενώ η εκπροσώπηση της σχολικής κοινότητας περιορίστηκε στο ελάχιστο, στη ΔΕΠ βρέθηκε θέση για τον εκπρόσωπο των καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Κι όμως, ενώ η δημοτική αρχή συμπεριφέρθηκε έτσι στο σύνολό της, κάποιοι σήμερα κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

  • Ο κ. Γούλας σε άρθρο του στην… εφημερίδα της διοικήσεως μας λέει για «ένα σύγχρονο, συγκεκριμένο και διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων που να θέτει στόχους και προτεραιότητες προς όφελος του δημόσιου σχολείου», το οποίο θα έπρεπε (;) να διαμορφωθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και κατηγορεί τη διάταξη του ΥΠΕΣ. Δεν μας διευκρινίζει όμως με ποια ιδιότητα τα γράφει αυτά: αν τα γράφει ως πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, θα περιμέναμε μια καταδικαστική ανακοίνωση κατά της κυβερνητικής πολιτικής, αν τα γράφει ως δημοτικός σύμβουλος γιατί δεν τα είπε όλα αυτά στη συνεδρίαση, αλλά ψήφισε χωρίς ένσταση την πρόταση της πλειοψηφίας;
  • Η κα Γούλα θίγεται από τα σχόλια του Πολίτη (δείτε εδώ) και δεν βλέπει κανένα πρόβλημα που ο σύζυγός της διατηρεί τόσο την ιδιότητα του εκπροσώπου των συλλόγων γονέων της πόλης, όσο και του μέλους της διοικούσας πλειοψηφίας και υπεραμύνεται (με ψευδείς ισχυρισμούς) των αιχμών που εκείνος εκστόμισε κατά της προηγούμενης δημοτικής αρχής για τα οικονομικά της 1ης Σχ.Επ.
  • Ο κ. Τσορβάς σε ανάρτησή του στο fb εγκαλεί τον Πολίτη για την κριτική που ασκεί, προσπαθώντας να μας φέρει σε αντιπαράθεση με την Ένωση Γονέων, και δεν βρίσκει κανένα πρόβλημα στο γεγονός ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο κ. Γούλας, ως μέλη του συνδυασμού Πόλης Ενότητα καλούνται ως εκπρόσωποι της Ένωσης να ελέγχουν τον… επικεφαλής τους και αντιδήμαρχο Παιδείας και τη δημοτική αρχή την οποία στηρίζουν.

Τελικά τα στελέχη αυτά της Ένωσης Γονέων υπερασπίζονται ή όχι την απόφαση της δημοτικής πλειοψηφίας να υποβαθμίσει τη συμμετοχή των εκπροσώπων των σχολείων στις Σχολικές Επιτροπές; Θεωρούν την σύσταση των Σχ.Επ. δημοκρατική; Συμφωνεί η Ένωση με το αντιδημοκρατικό ατόπημα της δημοτικής αρχής;

Θα μιλήσουν για την ταμπακέρα;

Γιώργος Κατερίνης

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *