Συζήτηση για τα ρέματα στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 9/10

Ως πρώτο θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί «Συζήτηση – Ενημέρωση αναφορικά με τις διαδικασίες καθαρισμού, συντήρησης και έργων διευθέτησης ρεμάτων».

Το θέμα ήρθε μετά από αιτήματα παρατάξεων της αντιπολίτευσης εδώ και μέρες να συζητηθεί το θέμα των ρεμάτων και των έργων που διεξάγει η Περιφέρεια ειδικά στο Μέγα Ρέμα της Ραφήνας, αλλά και με αφορμή τη συζήτηση στο ΣτΕ της προσφυγής ενάντια στο σχεδιαζόμενο έργο εγκιβωτισμού του Ποδονίφτη.

Τόσο η Οικολογική Συμμαχία, η οποία ζητά των πάγωμα όλων των υφιστάμενων εργολαβιών και την επαναδιαπραγμάτευσή τους με αλλαγή των πολιτικών επιλογών, όσο και η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή η οποία ζητά να σταματήσει ο κατακερματισμός των έργων σε επιμέρους εργολαβίες ανά Δήμο, να σταματήσει η τσιμεντοποίηση και τα σαρζανέτια και οι ισοπεδωτικές αντιπεριβαλλοντικές εργολαβίες είχαν ζητήσει να γίνει προ ημερησία διάταξης συζήτηση στο προγραμματισμένο Π.Σ. στις 2/10, το οποίο αναβλήθηκε λόγω της 24ωρης πανεργατικής απεργίας της ίδιας μέρας.

Με δεδομένο ότι έχουν πραγματοποιηθεί ήδη μια σύσκεψη της Περιφέρειας για τα ρέματα, όσο και μια συνάντηση με εκπροσώπους των Δήμων όπου συζητήθηκε και το θέμα των ρεμάτων αποκτά ενδιαφέρον να μάθουμε τις προθέσεις της νέας Περιφερειακής Αρχής.

Να περιμένουμε ότι εκπρόσωποι του Δήμου μας θα παρακολουθήσουν τη συζήτηση για να θέσουν το θέμα του Ποδονίφτη;

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *