H Έλενα Γούλα απαντά στο δημοσίευμα του ΠΟΛΙΤΗ περί «οικογενειακής υπόθεσης»

Λάβαμε από την εκπρόσωπο της Ένωσης Γονέων στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (ΔΕΠ) Έλενα Κάρουλα – Γούλα την παρακάτω επιστολή, ως απάντηση στο σχόλιο του ΠΟΛΙΤΗ με τίτλο: Οικογενειακή υπόθεση η εκπαίδευση.

Την δημοσιεύουμε και στο τέλος παραθέτουμε το σχόλιο του συντάκτη:

Η ρηχότητα των σκέψεων μιας υποτιθέμενης «οικογενειακής υπόθεσης»

Με έκπληξη διάβασα τις άκυρες και ανυπόστατες κατηγορίες που εκτοξεύει ο κύριος Κατερίνης μέσω δημοσιεύματός του στην ηλεκτρονική εφημερίδα «Πολίτης» με τίτλο «Οικογενειακή υπόθεση» εναντίον κατά φαντασίαν «εχθρών».

(α) Διαστρέβλωσε την εκπροσώπηση της Ένωσης Γονέων στις Σχολικές Επιτροπές Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου. Θα έπρεπε να πληροφορηθεί πρώτα ότι οι εκπρόσωποι των Γονέων στις Σχολικές Επιτροπές ορίζονται ομόφωνα ή δια ψηφοφορίας από το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων.

(β) Κατηγόρησε τον σύζυγό μου Αλέκο Γούλα για τη διπλή ιδιότητά του, ως αιρετού προέδρου της Ένωσης Γονέων και εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου (αλήθεια, απαγορεύεται σε εκλεγμένους συμβούλους να έχουν άλλη προηγούμενη ή και παράλληλη κοινωνική δράση;)

(γ) Αναφέρθηκε τέλος σε, κατά την άποψή του, ευνοϊκή «τοποθέτησή» μου ως Εκπροσώπου της Ένωσης Γονέων στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας από το σύζυγό μου.

Ο αρθρογράφος, ωστόσο, θα έπρεπε πρώτα, όπως αρμόζει στη δημοσιογραφία, να ενημερωθεί και να ερευνήσει τους θεσμούς και τις διαδικασίες, προτού εκτεθεί ο ίδιος με ψεύδη πιστεύοντας ότι μας εκθέτει.

Πιο συγκεκριμένα, από το 2006 έως σήμερα εκλέγομαι στους Συλλόγους Γονέων των σχολείων των παιδιών μου και συνεχίζω να αγωνίζομαι ανιδιοτελώς, όπως και πολλοί άλλοι γονείς, για την προάσπιση των συμφερόντων της παιδείας και της εκπαίδευσης. Ως συνέπεια των παραπάνω ήλθε και η αναγνώριση και μακροχρόνια παρουσία και αποδοχή μου στο γονεϊκό κίνημα. Από το 2013-2017 διετέλεσα Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και εκπρόσωπός της στις Σχολικές Επιτροπές, καθώς και στη ΔΕΠ, και από το 2017 συνεχίζω να εκλέγομαι από τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Γονέων, ως εκπρόσωπός της στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και δεν «ορίζομαι» από το σύζυγό μου, όπως παραπλανητικά και συκοφαντικά αναφέρει ο συντάκτης. 

Πιστεύετε αλήθεια, κύριε Κατερίνη, ότι χρειαζόμουν να με «προτείνει» ή να με «τοποθετήσει» ο σύζυγός μου σ’ αυτή τη θέση; Μήπως αυτές οι απόψεις θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως μεσαιωνικά φαλλοκρατικές και σεξιστικές;

Όσο για τους απολογισμούς της Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής της περιόδου 2011-2014 φυσικά και γνώριζα τα προβλήματα και φυσικά δεν τις υπέγραψα λόγω αμφιβολιών και απλήρωτων εισφορών στο ΙΚΑ για τις καθαριστριες σχολείων. Ήταν για μένα θέμα αρχής να πληρωθούν!

Ωστόσο, αφού ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου η «Δύναμη Πολιτών» και παρότι η Σχολική Επιτροπή Α/βάθμιας ανέθεσε ομόφωνα την εξιχνίαση του «χάους» σε ορκωτό λογιστή, το πόρισμά του ποτέ δεν δόθηκε στη δημοσιότητα.  Μήπως το «χάος» ήταν μικρότερων διαστάσεων από το αναμενόμενο για τον πλήρη διασυρμό της προηγούμενης διοίκησης; Μήπως η μη δημοσίευση του πορίσματος ήταν σκόπιμη ώστε να τεθούν στη συνέχεια διάφορα «μνημονιακά» μέτρα για τους διευθυντές δημοτικών σχολείων (π.χ. και για μικρές ακόμα αγορές έπρεπε να πάρουν έγκριση από τον πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής); Κατά αυτών των μέτρων αγωνιστήκαμε σθεναρά στην Ένωση Γονέων, της οποίας πρόεδρος τότε ήταν ο Τάσος Κωνσταντινίδης, νυν αντιδήμαρχος Παιδείας! Ο νοών νοείτω! Σύμμαχος των γονέων ήταν και το τοπικό συνδικαλιστικό σωματείο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας ο «Αριστοτέλης». 

Μετά από όλη αυτή την ανάλυση θέλω να τονίσω ότι δεν δικαιούται κανένας να επιχειρεί να σπιλώνει ανθρώπους με διάθεση για προσφορά.  Όλα αυτά τα χρόνια αφιερώνω πολύ χρόνο και κόπο ως μέλος του γονεϊκού κινήματος. Μαζί με άλλους γονείς προσπαθούμε να ομορφύνουμε τη ζωή των παιδιών στο Δήμο μας με ιδέες και δράσεις που υλοποιούμε, στηρίζοντας παράλληλα τους εκπαιδευτικούς, υπηρετώντας την ιδέα της δημόσιας και δωρεάν ποιοτικής παιδείας και της άμβλυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων. Κι αυτό, βέβαια, γίνεται «κλέβοντας» και χρόνο από τα τρία μου παιδιά, αλλά αποτελώντας πραγματικό παράδειγμα γι΄ αυτά να νοιάζονται για το «εμείς» και όχι για το «εγώ»!

Εν τέλει, ρωτώ αν ο αρθρογράφος του «Πολίτη» ορίστηκε, αυτόκλητα ή επίσημα(;), εκπρόσωπος τύπου της προηγούμενης δημοτικής αρχής, καθώς αναφέρει ότι για τις ενέργειές της η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας απέσπασε «τα εύσημα από όλη τη σχολική κοινότητα». Αλλά γι’ αυτό ας μιλήσουν άλλοι…

Οφείλω όμως να πω ότι συχνά βλέπουμε πλειοψηφίες να παγιδεύονται οι ίδιες σε μια «δικτατορία της πλειοψηφίας» (κοινωνιολογικός όρος), αποκομμένες από τους δεσμούς της λογικής, να παύουν δηλαδή να ακούνε τις απόψεις της μειοψηφίας και να αφουγκράζονται τους πολίτες, δημιουργώντας όρους ασφυξίας στη «μειοψηφία» και καταλήγοντας οι ίδιες ως μειοψηφία. Και αντί να ακολουθήσουν, μετεκλογικά έστω, αυτοκριτική και επαναπροσδιορισμό ψάχνουν για αποδιοπομπαίους τράγους. 

Ας πορευτούμε τώρα συνεργατικά, με σύνεση και χωρίς αλαζονεία, για την πρόοδο του Δήμου μας.

Κύριε Κατερίνη, παρακαλώ για την άμεση συγγνώμη σας και αποκατάσταση της αλήθειας.  Θα θεωρήσω ότι ως αρθρογράφος αγνοούσατε απλά…

Έλενα Κάρουλα – Γούλα

Αιρετή εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων

στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας

Και ένα σχόλιο του ΠΟΛΙΤΗ

  1. Στην επιστολή η κα Γούλα παραδέχεται ότι γνώριζε τα προβλήματα της 1ης Σχολικής Επιτροπής πριν το 2014. Να θεωρήσουμε ότι τα γνώριζε και ο σύζυγός της, μετέπειτα πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, την οποία η ίδια εκπροσωπεί. Μα αυτό ακριβώς σχολιάζαμε, ότι δεν είχε καταγγελθεί από τους εκπροσώπους της Ένωσης η ανυπαρξία οικονομικών ισολογισμών, αλλά θυμήθηκε ο κ. Γούλας τώρα να αφήσει υπαινιγμούς στο Δημοτικό Συμβούλιο.
  2. Ισχυρίζεται ψευδώς ότι ποτέ δεν δόθηκε στη δημοσιότητα το πόρισμα του ορκωτού λογιστή για την 1η Σχ. Επ. Μα το πόρισμα ήρθε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή για συζήτηση στο ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού πρώτα είχε συζητηθεί στη Σχολική Επιτροπή.
  3. Αναφέρεται σε διαστρέβλωση, σε άγνοια κ.λπ. από τον γράφοντα, υπερασπιζόμενη τη θεσμική της ιδιότητα, αλλά και την ιδιότητα του συζύγου της. Μα δεν αμφισβητήσαμε καμιά ιδιότητα και καμιά εκπροσώπηση της Ένωσης Γονέων. Απλά σχολιάσαμε την αντίφαση ο κ. Γούλας ως μέλος της διοικούσας πλειοψηφίας του Δήμου να εκπροσωπεί και την Ένωση ασκώντας θεσμικό έλεγχο στον… εαυτό του. Και καταδείξαμε τη σύμπτωση προσώπων της ίδιας παράταξης και της ίδιας οικογένειας.
  4. Η αναφορά περί φαλλοκρατικής και σεξιστικής άποψης δεν χωρά καμιά απάντηση. Αν διαβλέπει τέτοιες απόψεις στο σχόλιό μας, γιατί η ίδια απαντά για λογαριασμό του συζύγου της;

Φυσικά δεν έχουμε κάποιο λόγο να ζητήσουμε συγγνώμη, ούτε και να αναθεωρήσουμε λέξη από το σχόλιό μας, το οποίο μάλιστα απευθύναμε στην Ένωση Γονέων, ζητώντας παράλληλα από την παράταξη του αντιδημάρχου Παιδείας να μην παίζουν παραταξιακά παιχνιδάκια στην πλάτη των γονέων.

Γιώργος Κατερίνης

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *