Ποιες ήταν οι «προκλήσεις» Βασιλόπουλου που εκνεύρισαν Βούρο – Γρετζελιά – Κωνσταντινίδη

Στις 3 συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που έχουν γίνει μέχρι σήμερα πρόλαβε η διοίκηση Βούρου να ξετυλίξει το αντιδημοκρατικό της πρόσωπο. Οι επιλογές της στη συγκρότηση των οργάνων διοίκησης του Δήμου με αποκλεισμό της αντιπολίτευσης και μοίρασμα θέσεων στα… συνεταιράκια, αλλά και οι προσπάθειες απαξίωσης και περιορισμού της άλλης άποψης είναι χαρακτηριστικές.

Αυτή την εικόνα προσπαθούν να αντιστρέψουν τα φιλικά της Μέσα με κατευθυνόμενα «ρεπορτάζ» και «διαρροές» ειδήσεων.

Τι ήταν αυτό που προκάλεσε εκνευρισμό στους τέσσερις συνεταίρους της διοίκησης;

 1. Ο Βούρος αναγκάστηκε να φέρει ένα ψήφισμα εκτός ημερήσιας διάταξης (με αφορμή τα βίαια επεισόδια με τους χούλιγκαν στην πόλη) χωρίς καμιά ενημέρωση και αφού είχε προκληθεί από τη Δύναμη Πολιτών, η οποία είχε καταθέσει το δικό της ψήφισμα, το οποίο ούτε καν διαβάστηκε στη συνεδρίαση. Επειδή το ψήφισμα Βούρου ήταν ένα ευχολόγιο κατά της βίας γενικά (μέχρι και για… θρησκευτική βία ανέφερε), δέχθηκε έντονη κριτική και αποδέχθηκε στο τέλος την πρόταση Βασιλόπουλου να αναφέρει τα συμβάντα στην πόλη μας με τη δράση των χούλιγκαν.
 2. Με δημόσια τοποθέτηση ο Αρης Βασιλόπουλος είχε ζητήσει να συζητηθούν μόνο τα επείγοντα θέματα, λόγω της 24ωρης απεργίας στην οποία συμμετείχε και η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η διοίκηση και το προεδρείο αναγκάστηκαν να δεχθούν την πρόταση και έτσι συζητήθηκε μόνο η συγκρότηση των δυο Σχολικών Επιτροπών και της ΔΕΠ.
 3. Αντιδρώντας στην πρόταση Βούρου – Γρετζελιά – Κωνσταντινίδη ο Βασιλόπουλος μίλησε για έλλειψη δημοκρατικού ήθους. Ο αντιδήμαρχος Κωνσταντινίδης διακόπτοντας την τοποθέτηση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις των 2 μελών (στα 15!) που προτάθηκαν για την αντιπολίτευση, ισχυριζόμενος ότι προτείνονται… 4, συνυπολογίζοντας και τους… αναπληρωματικούς. Η αντίδραση Βασιλόπουλου τον εκνεύρισε σφόδρα…
 4. Θύμισε ο πρώην δήμαρχος ότι πέρασε ένα καλοκαίρι, όπου η δημοτική αρχή παρακάλαγε την κυβέρνηση να αλλάξει τον Κλεισθένη και να ανατρέψει τις αναλογικές εκπροσωπήσεις, πράγμα που έκανε η Νέα Δημοκρατία, δημιουργώντας ένα πλαίσιο πολύ πιο αντιδημοκρατικό και από τον Καλλικράτη. Δεν άρεσε καθόλου αυτή η επισήμανση Βασιλόπουλου και το έδειξε η πλειοψηφία των 4 με συνεχείς διακοπές και φωνασκίες.
 5. Επεσήμανε τέλος ο Άρης Βασιλόπουλος τον ρόλο που έχει αναλάβει να παίζει ο Παντελής Γρετζελιάς, διακόπτοντας ομιλητές και τραμπουκίζοντας όποιον εκφράζει άλλη άποψη («είσαι εκτός θέματος», φώναζε στον Γιώργο Ανεμογιάννη, διακόπτοντας την ομιλία του, ενώ έφτασε να εκτοξεύει απειλές για… μηνύσεις). Αντί να επαναφέρει στην τάξη τον συνεταίρο του ο Βούρος, ενοχλήθηκε από το… επίπεδο του διαλόγου.
 6. Τέλος, η παταγώδης αποτυχία των μεθοδεύσεών της διοίκησης για αναβολή συζήτησης στο ΣτΕ (το πρωί της ίδιας μέρας) της προσφυγής κατά της τσιμεντοποίησης του Ποδονίφτη, είχε ήδη δημιουργήσει ένα σοβαρό εκνευρισμό στο Βούρο. Η απομόνωσή του ακόμα και από τον δήμαρχο της Αθήνας, οι παλινωδίες με τις εξουσιοδοτήσεις των δικηγόρων και η επιμονή Γρετζελιά στο τσιμέντο δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμες, όση βοήθεια να σου δώσουν τα φιλικά σου μέσα και ο φέρελπις εκπρόσωπος τύπου. Δεν είναι και λίγο πράγμα να προσπαθείς να αποφύγεις να πάρεις θέση για ένα τέτοιο ακανθώδες θέμα και να καταλήγεις ως διοίκηση να υποστηρίζεις μια προσφυγή της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Όποιος παρακολούθησε τη συνεδρίαση της προηγούμενης Τετάρτης αντιλήφθηκε ότι η διοίκηση ένα μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων της και 4 ολόκληρους μήνες μετά την εκλογή της, δεν έχει κατορθώσει να φτιάξει μια ατζέντα διοίκησης και να βρει ένα ρυθμό συνεννόησης μεταξύ των εταίρων της. Η προχειρότητα των προτάσεων που φέρνει, οι διακοπές και οι προκλήσεις από δημοτικούς σύμβουλους, αλλά και από το… κοινό στις τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης είναι ένδειξη της απουσίας προγράμματος και απόδειξη ότι το παζάρι (που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί) μεταξύ των 4 συνεταίρων δεν έχει καμιά σχέση με τις ανάγκες διαχείρισης για τα προβλήματα της πόλης.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

2 Σχόλια

 1. Νομίζω ότι αδίκησα κάποιο μέσο χθες με ένα σχόλιό μου εδώ…

  https://politisfx.gr/2019/09/30/asximo-prominima-gia-tin-poli/comment-page-1/#comment-338

  Άλλο μέσο είναι το τοπικό «Μακελειό».

  Εκείνο που ανέβασε δυο κακογραμμένα και κακοραμμένα αποσπασματικά βιντεάκια (έχοντας κόψει φυσικά τι έχει προηγηθεί) προκειμένου να πλασάρει την «Δύναμη Πολιτών» ως παράταξη… «συγκρουσιακής και αμετροεπούς -πολιτικής- συμπεριφοράς».

  Μαθήματα… συμπεριφορισμού (très chic) με ολίγη από πολιτική για να θεωρούμαστε και πολιτικώς ορθοί !!! Μένει να μάθουμε αν ακολουθεί το ρεύμα του μεθοδολογικού ή του θεμελιώδους συμπεριφορισμού. Γελάμε για να μην κλαίμε.

  1. Ας μην αδικούμε κανέναν. Συναγωνίζονται αφού κι ο άλλος βλέπει «προκλητική συμπεριφορά χωρίς λόγο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *