Γιατί καθυστερεί η υπογειοποίηση;

Στα προβλήματα που έχει με παλαιότερη καταδίκη από την Επιτροπή Ανταγωνισμού ο ανάδοχος του έργου οφείλεται η καθυστέρηση έναρξης του έργου της υπογειοποίησης γύρω από το γήπεδο. Αυτό αναδεικνύει δημοσίευμα του in.gr.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ του Σωκράτη Κόκκαλη που είναι ο ανάδοχος του έργου έχει καταδικαστεί με την απόφαση 642/2017 από την Επιτροπή Ανταγωνισμού μαζί με άλλες κατασκευαστικές εταιρείες για την υπόθεση της παραβίασης των κανόνων ανταγωνισμού σε σχέση με τα μεγάλα έργα. Η εταιρεία κατέβαλε πρόστιμο 4.300.493 ευρώ και δήλωσε ότι θα πάρει τα αναγκαία μέτρα αυτοκάθαρσης.

Αυτή η καταδίκη σύμφωνα με τη νεώτερη νομοθεσία για τις δημόσιες συμβάσεις (Ν. 4412/2016) μπορεί να είναι και όρος αποκλεισμού από ένα διαγωνισμό, εκτός και αν η εταιρεία προσκομίσει στοιχεία ώστε να αποδείξει ότι όντως πλέον αξιόπιστη. Αυτά τα στοιχεία μπορεί η αναθέτουσα αρχή να τα ζητήσει και να τα αξιολογήσει.

Φαίνεται ότι αυτή η διαδικασία δεν τηρήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και για αυτό το λόγο το Ελεγκτικό Συνέδριο μπλόκαρε τη σύμβαση και ζήτησε να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία. Συμμορφούμενη η Περιφέρεια ζήτησε από την ΙΝΤΡΑΚΑΤ να στείλει όλα τα σχετικά στοιχεία που να αποδεικνύουν την αξιοπιστία της αλλά και το εάν μετά την καταδίκη της για παραβίαση του ανταγωνισμού πήρε όλα τα αναγκαία μέτρα αυτοκάθαρσης.

Τα στοιχεία αυτά στάλθηκαν από την εταιρεία και η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής αποφάσισε στις 26 Σεπτεμβρίου 2019 ότι «καταρχήν» τα αποδεικτικά στοιχεία και τα μέτρα που έχει λάβει η εταιρεία αποδεικνύουν την αξιοπιστία της, αλλά σύμφωνα με τη νομθεσία η τελική απόφαση θα εκδοθεί μετά από γνωμοδότηση ειδικής Επιτροπής που απαρτίζεται από εκπροσώπους του Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς και του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Να σημειώσουμε ότι πρόσφατα δημοσιεύματα οπαδικών Μέσων άφηναν πάλι αιχμές για ευθύνες της δημοτικής αρχής Βασιλόπουλου (δείτε σχετικά εδώ)

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *