Οικογενειακή υπόθεση η εκπαίδευση

Δεν αρκεί που κατέλαβαν όλες τις θέσεις των αιρετών, οι σύμμαχοι της διοίκησης Βούρου παίζουν και με την εκπροσώπηση των θεσμών. Διατηρώντας τη θέση του προέδρου της Ένωσης Γονέων ο κ. Γούλας παράλληλα με την ιδιότητά του ως δημοτικός σύμβουλος, πρότεινε τον εαυτό του ως αναπληρωματικό εκπρόσωπο της Ένωσης στο Δ.Σ. της 2ης Σχολικής Επιτροπής, με τακτικό μέλος τον γραμματέα της Ένωσης και συνυποψήφιό του Ν. Τσορβά. Στη δε Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, ως εκπρόσωπος της Ένωσης ορίστηκε η Ελένη Γούλα (σύζυγός του αν δεν απατώμαστε, η οποία από όσο γνωρίζουμε δεν είναι μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης).

Δηλαδή ο κ. Γούλας και οι συν αυτώ θα ασκούν θεσμικό έλεγχο στους εκπροσώπους της διοίκησης, δηλαδή στον αντιδήμαρχο της διοίκησης Βούρου Κωνσταντινίδη και στον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας… Γούλα!

Το επισημάναμε και σε άλλο σχόλιο. Θα πρέπει ο κ. Γούλας να αποφασίσει με ποια ιδιότητα θα συμμετέχει στα κοινά και να αφήσει τα θεσμικά όργανα να λειτουργούν όπως πρέπει.

Στη χθεσινή (2/10) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Γούλας για παράδειγμα άφησε μια… ύπουλη αιχμή για τους οικονομικούς απολογισμούς της 1ης Σχολικής Επιτροπής. Μα από όσο γνωρίζουμε ο ίδιος ως εκπρόσωπος της Ένωσης και η σύζυγός του παρακολουθούσαν από κοντά (όπως και ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης και σημερινός επικεφαλής της παράταξής του) και συμμετείχαν στη σύνθεση της 1ης Σχ.Επ. επί χρόνια, χωρίς ποτέ να έχουν καταγγείλει την ανυπαρξία οικονομικών ισολογισμών.

Πότε ανακάλυψαν το πρόβλημα; Δεν γνωρίζουν ότι η δημοτική αρχή Βασιλόπουλου δεν παρέλαβε ποτέ από την προκάτοχή της την 1η Σχ.Επ. το 2014, ενώ βρήκε ένα οικονομικό… μπάχαλο (με χρέη, μη τήρηση πρακτικών κλπ), το οποίο με άοκνες προσπάθειες τριών χρόνων κατάφερε να λύσει δια παντός η ορισμένη από τη δημοτική αρχή της Δύναμης Πολιτών Σχολική Επιτροπή, αποσπώντας τα εύσημα από όλη τη σχολική κοινότητα;

Πραγματικά ποια είναι η θέση της Ένωσης Γονέων γι αυτή την κατάσταση;

Καλό θα είναι να φροντίσουν ο κ. Κωνσταντινίδης, ο κ. Γούλας και τα στελέχη του συνδυασμού τους να αφήσουν τα μέλη της σχολικής κοινότητας και τους θεσμικούς τους εκπροσώπους να ασκήσουν τα καθήκοντά τους ανεπηρέαστα. Και να μην παίζουν παραταξιακά παιχνιδάκια στην πλάτη των γονέων…

Η φωτογραφία είναι από τη δημοφιλή ταινία Οικογενειακή Υπόθεση

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *