Κατόπιν πίεσης καταδίκη των επεισοδίων με τους χούλιγκαν από το Δ.Σ.

Μετά από μια τριήμερη… αφωνία ο Γ. Βούρος έφερε στο χθεσινό (2/10) δημοτικό συμβούλιο ένα χλιαρό ψήφισμα κατά της βίας… γενικώς, αποφεύγοντας να εκστομίσει ακόμη και τη λέξη οπαδική βία.

Τα επεισόδια στην πόλη μας την Κυριακή το βράδυ που προκλήθηκαν από την επίθεση χούλιγκαν σε αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα το βαρύ τραυματισμό αστυνομικών, αλλά και τις εκτεταμένες ζημιές σε καταστήματα της πόλης είναι πλέον γνωστά σε όλους. Τα στελέχη της δημοτικής αρχής πρέπει να άργησαν πάρα πολύ να τα πληροφορηθούν, αφού μέχρι και χθες το βράδυ δεν είδαμε ουδεμία δήλωση από πλευράς τους, παρά το ότι η πόλη μας αναφέρθηκε σε όλα τα δελτία ειδήσεων.

Η πρώτη νύξη από στέλεχος της πλειοψηφίας έγινε με την πρόταση του δημοτικού συμβούλου Α. Γούλα προς το δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 1/10 το απόγευμα. Ακολούθησε η κατάθεση πρότασης ψηφίσματος από την Δύναμη Πολιτών, την Τετάρτη 2/10, το οποίο ανέφερε:

Ως Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας καταδικάζουμε απερίφραστα τα πρόσφατα επεισόδια οπαδικής βίας που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ακόμα και αστυνομικών και την καταστροφή περιουσιών συμπολιτών μας.

Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς, την Κυβέρνηση και τα εμπλεκόμενα αθλητικά σωματεία να πράξουν τα δέοντα ώστε να διαφυλαχθεί η ομαλή και ειρηνική λειτουργία της πόλης μας.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. την Τετάρτη 2/10 εκτός ημερήσιας διάταξης ο δήμαρχος διάβασε ένα χλιαρό κείμενο κατά της βίας, χωρίς να ονοματίζει τα γεγονότα, τα οποία έγιναν. Μάλιστα ήταν τόση η προχειρότητα, που το κείμενο δεν στάλθηκε νωρίτερα στα μέλη του Δ.Σ. ώστε να είναι ενημερωμένα (αυτός είναι και ο λόγος που ο Πολίτης δεν δημοσιεύει το ψήφισμα, ελπίζουμε σύντομα να το δημοσιοποιήσει το γραφείο τύπου του Δήμου).

Τελικά, αφού επισημάνθηκε ότι αυτό που συνέβη στην πόλη (και έχει ξανασυμβεί πολλάκις στο παρελθόν) είναι οπαδική βία, ο κ. Βούρος υποχρεώθηκε να υιοθετήσει ένα τμήμα από το κείμενο της Δύναμης Πολιτών και μετά από αυτό το ψήφισμα υιοθετήθηκε ομόφωνα.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *