Δύναμη Πολιτών: Αντιδημοκρατικά παιχνίδια στις πλάτες της σχολικής κοινότητας

Από τη Δύναμη Πολιτών λάβαμε το ακόλουθο δελτίο τύπου για το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο και τον αποκλεισμό της αντιπολίτευσης από τη συγκρότηση των ιοργάνων της εκπαίδευσης:

Στο χθεσινό (σ.σ. 2/10) δημοτικό συμβούλιο ζήσαμε ακόμη μία αντιδημοκρατική φαρσοκομωδία με ενορχηστρωτή το δήμαρχο και συνεργάτες τους Γρετζελιά, Κωνσταντινίδη και Κοπελούσο. Κατά τη συγκρότηση των σχολικών επιτροπών του Δήμου μας, εκεί δηλαδή που θα έπρεπε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή αντιπροσωπευτικότητα των φορέων της εκπαίδευσης, αλλά και των τοπικών παρατάξεων, από τις 15 θέσεις προτάθηκαν μόνο 2 για ολόκληρη την αντιπολίτευση και άλλες 2 για τους διευθυντές της εκπαίδευσης. Το τραγελαφικό είναι ότι στις θέσεις της αντιπολίτευσης περιλαμβάνουν και τις παρατάξεις Γρετζελιά και Κωνσταντινίδη, που συμμετέχουν στη διοίκηση του Δήμου σε έμμισθες θέσεις, αλλά κατά το δοκούν αυτοβαφτίζονται και αντιπολίτευση όταν είναι να καταλάβουν και άλλες θέσεις!!!

Η ίδια λογική ακολουθήθηκε και στη συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΔΕΠ), όπου αν και εισηγητικά είχε ζητηθεί εγγράφως από την αντιπολίτευση να προτείνει άτομα, ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Κωνσταντινίδης ενημέρωσε ότι αυτό εστάλη «εκ παραδρομής», αποκλείοντας πάλι εντελώς την αντιπολίτευση από τη συγκρότηση της ΔΕΠ.  Αντ’ αυτού, πρότεινε ως εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων της πόλης 2 ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, δείχνοντας και τον προσανατολισμό και τις επιλεκτικές φιλίες της νέας διοίκησης.

Τέτοια δημοκρατία τους τη χαρίζουμε. Η Δύναμη Πολιτών δεν πρόκειται να γίνει το δημοκρατικό άλλοθι αυταρχικών και αντιδημοκρατικών πρακτικών. Ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε καμία από τις δύο σχολικές επιτροπές.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *